Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri Şemzînan'da

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü Şemzînan ilçesinde devam ediyor. Yürüyüşte "Kurdistan İmralı'dan ses çıkmasını bekliyor" mesajı verildi.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' ikinci gününde devam ediyor. Yürüyüşün Wan kolunda yer alan başlayan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, bugün Colemêrg’in Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde.
Yürüyüşçüler arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yer alıyor. Yürüyüşçüler, kent merkezinde halkla bir araya geldi.
Yürüyüşçüler, kent girişinde partililer tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Ardından DEM Parti İlçe Örgütü binasına kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca “Bijî berxwadana zindanan”, “Tecride hayır, barış hemen şimdi” ve “Bimre koletî, bijî azadî” sloganları atıldı. Yürüyüş güzergahındaki halk da alkış ve zafer işaretleriyle yürüyüşçülere destek verdi.
Kendilerini karşılayanları selamlayan DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, “Bu yürüyüş barış, demokrasi yürüyüşüdür. 35 aydır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecrit var. Mutlaka bu tecrit kırılmalı" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın devreye girdiği her süreçte barış umutlarının yeşerdiğini söyleyen İrmez, "Türkiye ve Kurdistan halkları barış için İmralı’dan ses çıkmasını bekliyor. Bunun için birçok eylem de yapıldı. Tutsak arkadaşlarımız ‘tecrit kırılsın’ diye açlık grevine girdi. Biz de bu tecridin kırılması için yürüyüşe başladık. Kararlıyız, yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yola koyulduklarına işaret ederek, "Sayın Öcalan barış istiyor. Bu barış gerçekleşirse Sayın Öcalan’ın eliyle gerçekleşir. O yüzden bir an önce Sayın Öcalan’ın özgür olması gerekiyor" diye belirtti.
Şemzînan Belediye Eşbaşkan adayları da İmralı tecridine tepki gösterdi. DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Agit Tekin, “Gelişiniz bizim için tarihidir. Yürüyüşünüz önderliğimizin üzerindeki tecridin kırılmasını, tutsaklar üzerindeki tecridin kalkmasını sağlayacak” dedi.
Konuşmaların ardından yürüyüşçüler ve halk, halaya durdu. Kent halkı, Özgürlük Yürüyüşçülerini zafer işaretleriyle uğurladı. Yürüyüşçüler kent çıkışında da yüksek dağlar arasında halay çekti.
Yürüyüşçülerin sonraki durağı Gever (Yüksekova) ilçesi olacak.