Van’dan Çatak’a seçmen transferi

Van’ın Çatak ilçesinin AKP Abdurrahman Şeylan, Van’ın merkez Fırat Mahallesi’nden 2 bin 500 kişiyi Çatak ilçesine seçmen olarak kaydırdı.

Yerel seçimler yaklaşırken AKP’nin seçim hileleri de ayrıca sürüyor. Daha önce oy sayımında elektrikleri kesen, son olarak HDP’li seçmeni başka köylere dağıtarak taşımalı seçmen diye bir hile icat eden AKP, bu defa kendi seçmenlerini taşıyor. AKP Van’da kazanma olasılığı bulunmayan ilçe seçmenlerini biraz daha güçlü olduğu ilçelere taşıyarak, kazanmak istiyor.

HDP’ye karşı 2014’te Kürt illerinde başara sağlamayamayan ama daha sonra kayyumlarla belediyeleri gasp eden AKP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde daha çok imam, korucu ve işbirlikçi sermayedarları aday göstererek sonuç almaya çalışıyor. AKP’nin aday yaptığı kişilerden biri de Çatak ve çevresinde 5 bin 600 korucusu bulunan korucu başı Abdurrahman Şeylan. Şeylan, Van’ın Edremit ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde yaşayan 2 bin 500 kişiyi Çatak ilçesine seçmen olarak kaydırdı.

SANDIKLAR KORUCULARA

Abdurrahman Şeylan, seçmen kaydının yanı sıra korucularla halkın üzerinde baskı ve tehdit iklimi yaratarak sonuç almak istiyor. Şeylan, seçim günü tüm sandıkların koruculara teslim edilmesini de Van Valisi ve komutanların katıldığı seçim koordinasyon toplantısında talep etti.

AKP’DE HİLE BİTMEZ

Konuya ilişkin bilgi veren HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, şunları söyledi: "Kaybedecekleri kesin olan yerden seçimleri kazanma ihtimali olan ilçelere seçmen nakli yapılıyor. AKP’de hile bitmiyor. Ancak bu hileleri de sonuç vermeyecek ve 31 Mart’ta halkın iradesi kazanacak. Söz konusu AKP adayının Çatak ilçesine seçmen nakli yaptığını öğrendikten sonra İlçe Seçim Kuruluna itirazlarda bulunduk."