YRD: Karwan Horamî hakikat yolcularından biri oldu

YRD, "Heval Karwan Horamî, Mazlum Doğan, Gurbetellli Ersöz, Nûjiyan Erhan, Deniz Fırat, Kasım Engin, Sirwan Nali, Dozdar Hemo ve tüm Özgür Basın şehitlerinin izindeydi ve hakikat yolcularından biri oldu" dedi.

Demokratik Basın Birliği (Yekitiya Ragihandina Demokratîk-YRD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önder Apo ve Kurdistan Özgürlük Hareketi öncülüğünde Kürt halkının özgürlük mücadelesi, işgalci aklına ve hafızasına karşı verilen fikri ve felsefi bir mücadeledir. Özgür Basın, özel savaşa karşı mücadelenin merkezi, toplumun ulusal duygularını hedef alan saldırılara karşı savunma mevzisidir" denildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Rojhilatê Kurdistan halkı da Özgür Basın (Med TV, Roj TV, ajans vb.) aracılığıyla Önder Apo'nun fikir ve felsefesini tanımış ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına katılmıştır. 15 Şubat uluslararası komplosunu ve Önder Apo'nun esir alınmasını, düşünce ve mücadelenin merkezine yönelik bir saldırı olarak tanımlamışlardır. Bu da Rojhilatê Kurdistan’ındaki üniversitelerde okuyan birçok gencin Kürt Özgürlük Hareketi PKK’yi tanıması ve mücadele saflarına katılmasına yol açmıştır.

 'HEVAL KARWAN, ŞEHİTLERİN VE HAKİKATİN İZİNDEYDİ'

Karwan Horamî kod adlı Mihemed Melêkî yoldaş da 2008’de gerillaya katılan Rojhilatlı gençlerdendi. Heval Karwan, Hewreman’ın Jawero ilçesinin Text köyünde ulusal kültür ve geleneklerine göre büyümüş, aydın bir genç, derin ve olgun bir anlayışa sahipti. Bu özelliği, arkadaşları ve tanıdıkları tarafından sevgi, saygı görmesinde belirleyici olmuş ve güven duyulan biri olmasına da yol açmıştır.
Heval Karwan’ın örgütü tanıması, basın hayatında da etkili olmuş, gazeteciliğe daha fazla önem vermesine vesile olmuştur. Katılımıyla birlikte Özgür Basın’da farklı alanlarda çalışmaya başlamış, mücadele etmiş ve görev üstlenmiştir. Sorumluluk ve yoldaşlık duygusuyla çalışmalara dahil olmuştur. Hiçbir zaman sağlık sorunlarını görev ve sorumluluklarına engel olarak görmemiştir. Apocu devrimci ruhuyla 15 yılı aşkın bir süre halkı için canını feda etmiş, yaşamının büyük bir bölümünü basın çalışmalarında sürdürmüştür.

Heval Karwan Horamî, Mazlum Doğan, Gurbetellli Ersöz, Nûjiyan Erhan, Deniz Fırat, Kasım Engin, Sirwan Nali, Dozdar Hemo ve tüm Özgür Basın şehitlerinin izindeydi ve hakikat yolcularından biri oldu.

Halkımıza karşı düşmanın kat be kat arttırdığı özel savaşla ve Kurdistan halkını yok etmek istediği bir dönemde Heval Karwan’ın şehadeti, Özgür Basın, Kurdistan yurtsever ve demokratik halkımız için büyük bir kayıptır.

Demokratik Basın Birliği (YRD) olarak, Şehit Karwan’ın ailesine, yurtsever halkımıza, Önder Apo ve Özgür Basın’da mücadele eden herkese başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.  Şehitlerin yarattığı değerlere sahip çıkmak için başta Heval Karwan olmak üzere özgürlük yolcusu olan şehitlere karşı sözümüzü yeniliyoruz.
Ayrıca Önder Apo'nun fikir ve felsefesiyle bugün dünya çapında bir devrime dönüşen ‘Jin Jiyan Azadî’ devrimini başarıya ulaştırmak için mücadele bayrağını yükseltecek, Özgür Basın'ı özgürlüğün sesi ve rengi yapacağız."