Büyük Özgürlük Yürüyüşü: Gever'de sık sık 'Bijî Serok Apo' sloganı atıldı

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' Gever ilçesinde sürüyor. Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî berxwedanan zindanan”, “Bijî Serok Apo” ve “Bimre koletî, bijî azadî” sloganları atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Wan kolu, bugün Colemêrg’de. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerinden oluşan heyet, Şemzînan (Şemdinli) ilçesinin ardından Gever (Yüksekova) ilçesine geçti.
İlçe girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılanan yürüyüşçüler, parti binasına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca “Bijî berxwedanan zindanan”, “Bijî Serok Apo”, “Tecride hayır, barış hemen şimdi” ve “Bimre koletî, bijî azadî” sloganları atıldı. 70 yaşındaki bir yurttaş da bastonuyla yürüyüşe katıldı. Çevreden yürüyüşçülere ilgi yoğun oldu.

Yürüyüşçüler, parti binasında halk toplantısı gerçekleştirdi. DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, “Kararlıyız, bu yürüyüşümüz ile İmralı tecridini kıracağız” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Gever her zaman partisine ve önderliğine sahip çıktı, bugün de sahip çıkıyor. Emperyalist güçler 4 parça Kurdistan ve Ortadoğu’da her zaman ölüm, katliam ve talanı halklara reva gördüler. Kürt sorununu ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridi halklara yeni yaşam vadeden düşüncelerini unutturmak istiyorlar” dedi.

'SORUN MUHATAPLA ÇÖZÜLÜR, MUHATAP ABDULLAH ÖCALAN'DIR'

Zorlu bir süreçte yürüyüş başlattıklarını aktaran Bayındır, “Yürüyüşümüz özgürlük isteyen Kürt halkı ve diğer halklar içindir. İmralı tecridi kırılmadan, Sayın Öcalan’ın özgürlük koşulları sağlanmadan bu savaş her zaman devam edecektir” diye kaydetti.

 Bayındır, “Kürt sorunu mutlaka muhataplarıyla çözülecektir. Muhatabı da sayın Öcalan’dır. Başka kimse değildir. O da uzak değildir, İmralı’dadır. İmralı kapılarını açın” çağrısı yaptı.

 Konuşması “Bijî Serok Apo” sloganıyla kesilen Bayındır, şöyle devam etti: “Artık yeter, kimse zulümle, talanla, ölümle diz çökmemiştir. Başını eğmemiştir. Bu yol çözümün yoludur, onurlu bir barışın yoludur. Onurlu bir özgürlüğün yoludur. Bundan dolayı halkımıza sesleniyoruz; bu onurlu özgürlüğe, barışa sahip çıkın.”
Gever Belediye Eşbaşkanı adayı Şoreş Diri, tecrit kaldırılana kadar ayakta olacaklarına işaret ederek, “Hep birlikte bu tecridi kıracağız. Bugün sadece İmralı değil, kentlerimiz de tecrit altındadır. Özgürlük Yürüyüşü amacına ulaşacaktır” diye belirtti.

Gever Belediye Eşbaşkan adayı Şadiye Kırmızıgül, “Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Tüm halkımız bu yürüyüşe katılmalıdır. Artık yeter, Ortadoğu’daki bütün halklar tecrit altındadır. Halklar barış istiyor” dedi.

DEM Parti Gever ilçe ebbaşkanları Ercan Sevmez ve Filiz Saygı da yürüyüşçüleri selamladı.

 Gever Barış Annesi Gülbeyaz Mıhçi, ağırlaştırılmış tecride karşı tüm halkların ses çıkarması gerektiğini ifade etti.