100 insan hakları örgütünden ortak açıklama

Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten 100 insan hakları örgütü, Türkiye’nin işgal saldırılarının insani felaketlere sebep olacağını vurgulayarak, ne olursa olsun insan haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Bürosu, bugün bölgedeki insan hakları örgütü temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, bölgedeki 100 farklı insan hakları ile insani yardım örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantıda insani yardım çalışması yürüten örgütlerin kış hazırlıkları, olağan üstü hal şartları ve saldırıya maruz kalan sivillere yönelik yapılacak yardımlar tartışıldı. Toplantıda, Türkiye’nin saldırılarının felaketlere neden olacağı vurgusu yapılarak, her şart altında çalışma yürütme yolları tartışıldı.

İnsan hakları örgütü temsilcileri, bölgeye yönelik tehditlerin çalışmalarını aksatmayacağını ve her koşulda görevlerini yerine getireceklerinin mesajını verdi. Toplantıda, olası bir olağanüstü durumda meydana gelecek göç dalgasına karşı plan oluşturma konusunda fikir birliğine varıldı.