2 YPG savaşçısı şehit düştü

YPG Basın İrtibat Merkezi, kanser tedavisi gören Arîn Bahoz ve kalp krizi geçiren Apê Mûsa Dêrsim’in şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, savaşçıları Arîn Bahoz’un kanser tedavisi gördüğü sırada ve Apê Mûsa Dêrsim’in görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

YPG’nin açıklaması şöyle:

“Apê Mûsa yoldaşımız 19 Ocak'ta Qamişlo’da görevdeyken kalp krizi geçirerek şehit düştü.

Yoldaşımız Arîn Bahoz ise uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Qamişlo’da doktor gözetiminde tıbbi tedavi görüyordu. Ancak hastalığının ağır seyretmesi sonucu 31 Ocak'ta şehadete ulaştı.

Dersim'in büyüklerinden Seyîd Rıza'dan başlayıp günümüze kadar gelen yurtseverlik kültürüne sahip çıkan Apê Musa yoldaşımız, yurtsever ve devrimci kültürüyle Kürdistan halkının değerleri için her zaman büyük bir hassasiyetle her türlü işgale karşı mücadele etti. Apê Mûsa, Dersim’in Türk devletinin eylemlerine her zaman karşı olan duruşuna sahip çıkmış, çocuklarıyla birlikte işgalci, katil ve kana susamış Türk devletine başkaldırmış ve özgürlük yolcusu olmuştur. Kürdistan'daki işgalci devletlerin, Kürtlere karşı soykırımcı politikalar izlemesine ve Kürtleri yok etmek istemesine başkaldıran yoldaşımız, DAİŞ'e ve işgalci çetelerin her türlü saldırısına karşı bu ruhla savaştı. Apê Musa yoldaşımız tıpkı Seyid Rıza gibi düşmana boyun eğmemiş, devrimci ruhu ve çalışkanlığı, ülke ve halkla olan bağıyla Rojava’nın her alanında çalışmış, yoldaşlarına ve arkadaşlarına devrimci bir ilham ve örnek olmuştur.

Arîn yoldaşımız, Kürdistan Devrimi için ağır bedeller ödeyen bir ailede doğdu. DAİŞ terör örgütünün Kobanê'ye saldırısı sırasında her Kürt gibi yurtsever ve devrimci sorumluluklarını onurlu bir şekilde yerine getirerek Kobanê direnişinde yerini aldı. Daha sonra Minbic ve Reqa’yı özgürleştirme hamlelerine katıldı. Hevesli ve dinamik kişilik özelliklerine sahip olan yoldaşımız Arin, gençliğinde kanserle karşı karşıya kaldı. Son iki yıl bu hastalıkla amansız bir şekilde savaştı. Hayattaki coşkusu ve morali, dirençli yanını da ortaya çıkardı. Ancak ağır hastalandı ve 31 Ocak'ta şehitler kervanına katıldı.

Şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor, şehitlerimizin ve halkımızın hayallerinin ve özlemlerinin boşa çıkmayacağını bir kez daha taahhüt ediyoruz.

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Apê Mûsa Dersim

Adı ve Soyadı: Mustafa Guler

Anne Adı: Turkan

Baba Adı: Beko

Doğum Yeri: Dersim

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo | 19 Ocak 2022

****

Kod Adı: Arîn Bahoz

Adı ve Soyadı: Nesîme Tetîk

Anne Adı: Fatma

Baba Adı: Osman

Doğum Yeri: Şirnex

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo | 31 Ocak 2022