Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

30 partiden çağrı: Direniş, zafer için tek yoldur

Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten 30 siyasi parti ve sivil toplum örgütü, bölge halkına QSD’nin direnişine destek verme çağrısında buldu.

Kuzey ve Doğu Suriye’de faaliyet yürüten 30 siyasi parti ve sivil toplum örgütü bölgede yaşanan son gelişmeler gündemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapıldı. Açıklamada QSD savaşçılarının destansı bir direniş ortaya koyduğu vurgulanırken, bölge halkının direnişe destek vermesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada öne çıkan başlıklar şunlar:

1-Uluslararası kamuoyu sorumluluğunu yerine getirmeli, Türk devletinin işgal saldırılarını durdurmalı ve Türk devletini cezalandırmalıdır. Savaş suçu işleyenler tespit edilmeli ve hesap sorulmalıdır.

2- Türk devletinin amacı bölgeyi işgal etmektir. Türkiye’nin saldırıları Suriye krizini derinleştirmekte ve iç savaşı körüklemektedir. Kanlı Osmanlı devletinin tarihte Ermeni, Süryani ve Asuri halklara yaptıklarını hatırlatmak istiyoruz. Türk devletinin bugün yaptıkları, Hristiyan, Êzidî, Arap, Kürt, Süryani, Asuri, Ermeni, Çerkez ve Türkmen halklara yapılanları tekrarlıyor.

3-Türk devleti uzun süren Suriye krizi sürecinde sürekli terörist grupları desteklemiştir. Yapılan bu saldırılarda da DAİŞ’i yeniden canlandırmayı hedefleyen Türk devleti, Avrupa ülkelerini de ülkesinde bulunan mültecilerle tehdit etmektedir.

4-Birleşmiş Milletler ve insan hakları örgütleri ahlaki ve insani sorumluluğunu yerine getirmeli, bölgeden göç etmek zorunda kalan göçmenlere her türlü yardımı sağlamalıdır.

5-Arap Birliği’nden yapılan açıklama için Arap Birliği’ne teşekkür ediyoruz. Umut ediyoruz ki komşu bütün ülkeler Türk devletinin işgal tutumu ardında gitmez. Uluslararası alanda Türk devletinin işgal saldırılarını kınayan tüm açıklamalar için teşekkür ediyoruz.

6-Türk devletinin işgal saldırıları yanında yer alan Suriyeli kardeşlerimiz için üzgünüz. Onlara saldırılarına son verme çağrısında bulunuyoruz. Bu topraklarda yaşayan halkların birbirini öldürmesine son verilmesi çağrısı yapıyoruz.

7-Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’in şehadeti nedeniyle ailesine başsağlığı diliyor, bu eylemi gerçekleştirenleri kınıyoruz. Halklarımıza ellerinden geldiği kadar QSD güçlerine yardım etmesi çağrısında bulunuyoruz. Faşist Türk devleti bölgenin güvenliğini tehdit etmektedir. Direniş, zaferin tek yoludur.

Açıklamaya katılan partiler:

Partiya Pêşeroja Sûriyê

Tevgera Guhertina a Demokratîk (Heyet El-Tensîq)

Partiya Yekitiya Demokratîk

Partiya Yekitiya Suryan

Partiya Aştiya Demokratîk a Kurdistanê

Partiya Lîberal a Kurdistanê

Partiya Komunîst a Kurdistanê

Partiya Demokratîk a Kurdistanê-Sûriyê

Partiya Çeper a Kurd li Sûriyê

Partiya Çepger a Demokratîk a Kurd li Sûriyê

Kombûna Niştimanî ya Kurdistanê

Partiya Guhertin a Demokratîk a Kurdistanê

Tevgera Nûjen a Kurdistanê

Yekitiya Kedkarên Kurdistanê

Desteya Niştimanî ya Erebî

Partiya Nûjen û Demokratîk a Sûriyê

Partiya Kesk a Kurdistanê

Partiya Rêkeftin a Demokratîk a Kurd li Sûriyê

Partiya Yekitiya Demokratîk a Kurd li Sûriyê (Yekitî)

Partiya Reform – Sûriya

Partiya Demokratîk a Kurd li Sûriyê (El-Partî)

Partiya Asur a Demokratîk

Partiya Biratî ya Kurdistanê

Partiya Roj a Demokratîk a Kurd li Sûriyê

Partiya Netewî ya Azad-Rojava

Şepêla Pêşeroja Kurdistanê

Tevgera Civaka Demokratîk

Kongreya Star

Partiya Muhafizkarên Demokratîk

Partiya Têkoşîna Demokratîk