33 yıllık ömrüne büyük bir mücadele sığdıran Zehra Berkel

İşgalci Türk devletinin Kobanê’de Salı günü katlettiği üç kadından Zehra Berkel ve Emine Weysi, arkalarında güçlü bir mücadele mirası bıraktı.

23 Haziran Salı günü Türk devletine ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) Kobanê’nin Helincê köyünde Kürt kadın aktivistleri hedef aldı.

Saldırıda Kongreya Star Fırat Bölge Koordinasyonu üyeleri Zehra Berkel ve Hebûn Mela Xelil ile ev sahibi Emine Weysi şehit oldu.

ZEHRA BERKEL

ANHA,  iki kadının mücadele yaşamlarına yer verdi. Buna göre yurtsever Kobanêli bir ailenin çocuğu olarak 1987 yılında dünyaya gelen Zehra Berkel, Halep Üniversitesinde Hukuk bölümünü bitirdi. Kadın çalışmalarına 2013’te katılan Zehra, ilk olarak Mala Jinan (Kadın evi) içerisinde yer aldı. Daha sonra Heyva Sor a Kurd ve Kobanê Halk Meclisi’nde çalışmalar yürüten Zehra, sonra Kobanê Halk Belediyesi Eş Başkanı seçildi.

Zehra belediye eş başkanlığı görevinin ardından, Kobanê Adalet Komitesi Eş Başkanlığı görevini üstlendi. Zehra 2018 yılı ile birlikte Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu Üyesi olarak büyük bir emekle çalışmalar yürüttü.

EMİNE WEYSİ

Emine Weysi 1965 yılında Helincê köyünde dünyaya geldi. 5 çocuk annesi Emine, yurtsever kimliği ile biliniyordu. Sürekli eylemlerde yer alan Emine, tüm enerjisini Kürt ve kadın mücadelesine vermişti.