‘4 çete ile beraber mühimmat ve ekipmana el konuldu’

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı gerçekleştirilen operasyonun detaylarını paylaşarak, 4 çete ile beraber mühimmat ve teknik ekipmanın da ele geçirildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın İrtibat Merkezi, 6 Aralık'ta Terörle Mücadele Birimleri’nin (YAT) Til Hemis bölgesindeki DAİŞ çetelerine karşı operasyon başlattığını başlatılan operasyonda, DAİŞ bünyesinde istihbarat ve güvenlik faaliyetlerinde bulunan ve YPG’ye karşı çok sayıda savaş ve çatışmaya karışmış olan Muhanned Mohsen Fehîd El Duwaîh ve Gazî Dohan ‘ın da yakalandığını kaydetti.

6 Aralık'ta Terörle Mücadele Birimleri (YAT) Til Hemis bölgesindeki DAİŞ çetelerine karşı operasyon başlattı” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bu operasyonda 4 çete tutuklandı. Tutuklananların isimleri şu şekilde; Mohsen Fehîd El Duwaîh, Gazî Dohan, Hemed Elî El Nasser ve Muhanned Mohsen Fehîd El Duwaîh.

Bunlar arasında daha önce DAİŞ bünyesinde istihbarat ve güvenlik faaliyetlerinde bulunan ve güçlerimize karşı çok sayıda savaş ve çatışmaya karışmış olan Muhanned Mohsen Fehîd El Duwaîh ve Gazî Dohan da var.

Operasyon sırasında bir miktar mühimmat ve teknik ekipman da ele geçirilmiştir.”