4 şehit Reqa’da toprağa verildi

8 Şubat günü Reqa’nın Kubiş kasabasında çetelerin saldırısında şehit düşen 4 İç Güvenlik Güçleri üyesi Hikumiye köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

İç Güvenlik Güçleri üyesi Elaa El-Îbrahîm, Amir El-Bedir, Reşîd El-Zahir ve Eymen El-Mihemed 8 Şubat sabahında, Reqa’ya bağlı Kubiş kasabasında bir grup çetenin saldırısında şehit olmuştu.

Hikumiye köyündeki tören, İç Güvenlki Güçleri’nin askeri töreni ile başladı. Törende bir konuşma yapan İç Güvenlik Kuvvetleri yöneticilerinden Ensas Mihemed, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, bölgenin güvenliğini koruma sözü verdi.

Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Muhammed Nur el-Zib ise, “Bugün topraklarımızı korumak, güvenliği ve istikrarı sağlamak için elinden geleni yapan şehitlerin yasını tutuyoruz” dedi. El-Zîb, şehitlerin yolunu takip edeceklerine dair söz verdi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Emina Hec Ali, şehitlerin şehadet belgesini okuyarak ailelerine teslim etti. Şehitlerin cenazeleri, şehitlerle dayanışma sloganları ve annelerin zılgıtlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.