‘50. yılda Newroz ateşini gürleştirelim’

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, tüm bölge halklarını 50. özgürlük yılında zaferi büyütmeye çağırarak, “Tüm halklar için sembol olan 2022 Newroz’unda, Mazlum Doğan direniş ruhuyla özgürlük zaferi ateşini gürleştirelim” dedi.

“Newroz özgürlüğün, kurtuluşun, eşitliğin ve direnişin bayramıdır” diyen Aldar Xelîl, tüm bölge halklarını Newroz alanlarında mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Newroz Bayramı’na ilişkin ANF aracılığıyla mesaj verdi.

Newroz’un sadece Kürtlerin değil tüm halkların bayramı olduğuna işaret eden Xelîl, şunları kaydetti: “Her ne kadar Newroz’un öncülüğünü Kürt halkı yapmışsa ve şimdiye kadar Kürt halkının bayramı olarak tanınıyorsa, gerçeği de budur. Ancak bu bayram sadece Kürt halkının değil diğer halkların da bayramıdır. Çünkü özgürlüğün, kurtuluşun, eşitliğin ve direnişin bayramıdır.”

‘ROJAVA HALKLARI ÖZGÜRLÜKLERİNİ ONUN ÖZGÜRLÜĞÜNDE GÖRÜYOR’

2022 Newrozunun önemli olduğunu ifade eden Aldar Xelîl, “Özellikle 2022 Newrozu Önder Apo’nun özgürlük bayramıdır. Önder Apo da felsefesi ve fikriyle tüm halkların önderidir. Bölgedeki tüm halk bileşenleri, özgürlüklerini onun özgürlüğünde görüyor. Özgürlük Mücadelesinin 50. yılında mücadeleyi büyütme ruhuyla 2022 Newroz’u bölgedeki bütün halklar için sembol oluyor. Kürt’ü, Arap’ı, Süryani’si, Asuri’siyle, Keldani’siyle bölgedeki tüm halk bileşenleri artık bu gerçeği görüyor” dedi.

‘ÖZGÜRLÜK ZAFERİ ATEŞİNİ GÜRLEŞTİRECEĞİZ’

Aldar Xelîl, bölgedeki tüm halk bileşenlerine çağrıda bulunarak şunları belirtti:

“Newroz’u hepimizin özgürlüğü haline getireceğiz. Hepimizin özgürlüğü de Önder Apo’nun özgürlüğüne bağlıdır. Bu ruhla Newroz’u kutlayalım. Mazlum Doğan nasıl ki ‘Berxwedan jiyan e’ diyerek Newroz’u bir sembol olarak kutladıysa biz de o direniş ruhuyla mücadelemizi büyüteceğiz. Bölge halkları olarak hep birlikte Newroz’u zafere ve özgürlüğe ulaştırana kadar mücadelemizi büyütüp Newroz ateşini gürleştireceğiz.”