8 savaşçı için tören: Gün, şeref günüdür!

Onur Direnişi’nde şehit düşen 8 savaşçı için Qamişlo’da tören düzenlendi. Törende konuşan aileler, "Gün şeref günüdür; direnişle kazanacağız" dedi.

Topraklarını DAİŞ çetelerinden temizleme uğruna çocuklarını feda ettiklerini söyleyen Qamişlo’daki şehit aileleri, “80 ülkeden gelen DAİŞ çetelerine karşı savaştık ve şehitlerimiz sayesinde Suriye topraklarını özgürleştirdik. Terörist olan biz miyiz? ” diye sordu.
Serêkaniyê’de Onur Direnişi’nde şehit düşen 8 QSD savaşçısı için Qamişlo’da tören düzenlendi. Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde Şehit Delil Saruxan Mezarlığı’nda düzenlenen törene, siyasi parti temsilcileri, sivil kurumlar, kanaat önderleri, dini liderler, Cizîr Bölgesi Özerk Yönetim heyeti ve binlerce Qamişlolu katıldı.
Törende Kürdistan Özgürlük Hareketi savaşçısı İsa Hisên’in (Cekdar Qamişlo) Heftenin’de şehit düştüğü açıklandı.
Mevzilerde direnen QSD savaşçılarının direnişi, zılgıtlarla selamlandı.

'ŞEHİTLER SAYESİNDE ÖZGÜRLEŞTİRDİK'

Törende konuşan şehit İbrahim Zekeriya’nın dayısı Hewas Miflih, “80 ülkeden gelen DAİŞ çetelerine karşı savaştık ve şehitlerimiz sayesinde Suriye topraklarını özgürleştirdik. Erdoğan QSD’nin terörist olduğunu iddia ediyor. Ancak QSD Kuzey ve Doğu Suriye’deki Kürt, Arap, Süryani halklarının çocuklarıdır. Terörist olan biz miyiz? Şehitlerimiz Öcalan felsefesini esas alan özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiler” dedi.
YPJ savaşçısı ve şehit Şivan İbrahim’in halası Rûken İbrahim ise “Bugün namus ve şeref günüdür. Vicdan sahipleri bu direnişle kazanacak” diye konuştu.

Törenin sonunda Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rêvin Şêxmus, şehitlerin şehitlik belgelerini okuyup ailelerine teslim etti.Törene katılanlar daha sonra mezarlıkta kurulan taziye çadırına akın etti.

ŞEHİTLER

Şehit düşen QSD savaşçılarının isimleri şöyle: “Îbrahîm Zekeriya(Ehemed Zîb), Mihemed Xelef (Lewend Qamişlo), Mihemed Mesûd (Koran Qamişlo), Dilbirîn Hesen (Cegerxwîn), Azad Elî (Baz Qamişlo), Mihemed Mihemed (Akif) ve Özsavunma Güçleri savaşçısı Şivan Îbrahîm (Tekoşer Qamişlo)."