Siviller Koalisyon'un işbirliği ile katledildiler

ANF Muhabiri Ersin Çaksu, Serêkaniyê'de işgalci Türk devletinin sivil katliam yaptığı noktada olaya ilişkin son bilgileri paylaştı.

Muhabirimiz Ersin Çaksu, Serêkaniyê'de işgalci Türk devletinin sivil katliam yaptığı noktada olaya ilişkin önemli ayrıntıları anlattı.  Çaksu şunları söyledi:

"İşgalci Türk devleti, savaş uçakları ile Cizire’den Serêkaniyê’ye giden konvoyu vurdu. Alınan bilgilere göre 11 sivil şehit düşerken, 74 kişi de yaralandı. Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgal saldırılarına karşı Serêkaniyê'ye gelen Cizirê halkının konvoyu saat 15.40'da Türk devletinin saldırısına uğradı. Gazeteci arkadaşımız ANHA muhabiri Seed Ehmed de saldırıda şehit düştü. Çok sayıda gazeteci de yaralandı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivil halk direnişi sahiplenmek ve işgale karşı çıkmak için Serêkaniyê'ye gelmişti. Bu konvoyun sivillere ait olduğunu herkes biliyordu. Önemli bir detay daha var, Hesekê ve Til Temir bölgesinde Koalisyon'un keşif uçaklarının da hareketliliği vardı. Bu da Türk devleti ve koalisyon güçlerinin işbirlikçiliğini gösteriyor. Dünya'yı DAİŞ vahşetinden kurtaranların aileleri bugün burada katledildiler. Fransa'da, Almanya'da, Amerika'da, Britanya'da katliamlar yapan DAİŞ çeteleri QSD savaşçıları tarafından yenilgiye uğratıldı, bugün o devletlerin işbirliği sonucu QSD savaşçılarının aileleri Türk devleti tarafından katledildi."