Çilaxalılar, işgalci saldırılara karşı buluştu: QSD'nin yanındayız

Çilaxa halkı, Türk devletinin saldırılarını kınayarak, mücadeleyi büyütme mesajı verdi, "QSD'nin yanındayız" dedi.

Çilaxa’daki askeri ve sivil kurumlar, siyasi partiler, aşiret ileri gelenleri, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyesi onlarca kişi Türk devletini saldırılarını kınamak için Garaj Meydanı'nda bir araya geldi.
Meydandan harekete geçen halk, merkezi çarşıdan Şehit Masûm Kavşağı’na doğru ilerledi.
Şehit Masûm Kavşağı’nda konuşma yapan Çilaxa İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulfetah, Türk devletinin Suriye krizinin başından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etmek için bütün güçleri yanına çekmeye çalıştığına dikkat çekti.
DAİŞ çetelerinin Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırısına destek veren Şam hükümeti ve Türk devletinin komplosuna işaret eden Mihemed Ebdulfetah, saldırının amacının DAİŞ’i Kuzey ve Doğu Suriye’de yeniden canlandırmak ve demokratik ulus projesini yok etmek olduğunu belirtti.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Mihemed Ebdulfetah şöyle devam etti: “Türk devleti DAİŞ’in Hesekê’deki yenilgisini kabul etmedi. Bunun için Kuzey ve Doğu Suriye, Şengal ve Maxmûr Kampı’na saldırılarak intikam almak istedi. Saldırılar sonucunda siviller katledildi, çok sayıda kişi yaralandı ve başlıca hizmet kurumları tahrip edildi."

Çilaxa İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulfetah, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) yanında olduklarının altını çizerek, işgal ve saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.