İç Güvenlik Güçleri Üyesi El Hemûd son yolculuğuna uğurlandı

İç Güvenlik Güçleri üyesi Xidir El Hemûd Şedadê şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aileleri Meclisi Hesekê Merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Xidir El Hemûd’un cenazesini alarak, konvoy ile Şedadê şehitliğine doğru yola çıktı.

İç Güvenlik Güçleri’nin düzenlediği askeri tören ile başlayan cenaze töreninde İç Güvenlik Güçleri üyesi Casim El Elî bir konuşma yaptı.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Casim El Elî, “Çeteler bölgenin huzurunu kaçırmaya yönelik girişimlerde bulunuyorlar. Biz DAİŞ çetelerini bölgeden tamamıyla söküp atmak için sürekli bir arada durmalıyız. Herkes Kuzey ve Doğu Suriye devriminin kazanımlarını korumalı. Biz de güçlerimiz olarak şehitlerimize söz veriyoruz ki özgürlüğü kazanana kadar onların takipçisi olmayı sürdüreceğiz”.

Dêrazor Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Cewhera El Ebid ise yaptığı konuşmasında Seda ve Hind’in katledilmesinin çetelerin ne kadar zayıfladığının işareti olduğunu belirtip “bu saldırı ile kadın iradesinin hedef alınıyor” dedi.

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Nacî Nicûm, şehitlere bağlı kalarak onların kazanımlarını savunacaklarını dile getirdi.
İç Güvenlik Güçleri şehidi Xidir El Hemûd’un şehadet belgesi okunduktan sonra ailesine teslim edildi.

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi farklı tarihlerde şehit düşen 11 QSD ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Şehit düşen 11 QSD ve İç Güvenlik Güçleri şunlar:

Feysal El-Silêman, Rakan El-Erbîd, Xalid El-Hesen, Îsa Sultan, Xêrallah Şêx, Farûq Hebîl, Ayiş El-Elî, Mûnîr El-Xelîf, Ebdulrehman El-Hesen, Seida El-Hermas û Hind El-Xidêr.