İki günde 5 bin kişi DAİŞ’ten kaçarak QSD’ye sığındı

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Dêrazor’da yürüttüğü operasyonlar sırasında Pazartesi’den bu yana 5 bine yakın kişi DAİŞ çetelerinden kaçarak QSD’ye sığındı. Bunlar arasında yüzlerce çete üyesi de bulunuyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre sadece Salı günü 3.500 kişi QSD tarafından kurtarıldı. Pazartesi’den bu yana DAİŞ çetelerinden kaçanların sayısının 4.900 olduğu bildirildi.

Sivillerin çoğu çete ailelerinden oluşurken, bunlar arasında 470 çete mensubunun QSD’ye teslim olduğu belirtildi.

10 KM2 ALANDA SIKIŞTILAR

Dêrazor’daki operasyonun son aşamasında, çeteler QSD karşısında alan kaybetmeye devam ediyor. Çetelerin 10 kilometrekarelik bir alanda sıkıştığı bilgisi verildi.

Hecin, Suse El Şafaa gibi çok sayıda bölgenin kurtarıldığı operasyonda, QSD çetelerin elindeki son bölge Baxoz içerisinde de hızlı ilerleme kaydetti. Baxoz’un yarısı artık QSD’nin kontrolünde bulunuyor.

ARALIK'TAN BERİ 27 BİN KİŞİ QSD'YE SIĞINDI

Çete bölgelerinden son kaçışlarla birlikte Aralık ayı başından bu yana QSD’ye sığınanların sayısı 27 bine ulaştı. Gözlemevi’ne göre bunlar arasında teslim olan 1.800’e yakın çete mensubu var.

Gözlemevi’nin müdürü Rami Abdul Rahman, bazı çete üyelerinin teslim olmayı reddettiğini ancak, işgallerindeki son alanda da kaybetmek üzere olduklarını kaydetti.