İki QSD savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Abdülrahman El-Hemed ve İbrahim Felûh, Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Abdülrahman El-Hemed (Serhed) ve İbrahim Felûh’un (Mazlum) cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nen alan kitle, Dawidiye köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Konvoy Dawidiye köyüne ulaştığında yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Şehitlerini naaşlarının merasim alanına getirilmesinin ardından, YPG-YPJ savaşçıları ile Özsavunma Güçleri tarafından askeri tören düzenlendi.

Burada Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Ezîza Abdülrahman, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve “Bölgede halkların birliğini güçlendiren ve çeteleri hezimete uğratan şehitlerin direnişidir. Şehitler yolumuzu aydınlatıyor. Bu yüzden şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkmalı ve izlerinde olmalıyız” dedi.

YPG komutanlarından Ciwan Heseke’de, merasimde yaptığı konuşmada, savaşçıların her gün savaş cephelerinde destan yazdığını ve DAİŞ çetelerinin bitmesine az kaldığını söyledi.

Ciwan Hesekê konuşmasında, şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarının sözünü de yineledi.

Heseke Kantonu Eş Başkanı Ebdulxemî Oso da şehitler sayesinde bölgenin çetelerden temizlendiğini ve şehitlerin onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiğini belirterek, “Türk askerleri de DAİŞ’in zihniyeti devam ettiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Serhed ve Şehit Mazlum’a ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin naaşları, silah arkadaşları tarafından sloganlarla toprağa verildi.