İki şehit Serêkanîyê’de toprağa verildi

Askeri Disiplin Birlikleri Üyesi Beşar El-Ali (Çekdar Serêkaniyê) ve QSD savacısı Mihemed İbrahim (Xemgîn Serêkaniyê) Serêkanîyê’de son yolculuklarına uğurladı.

Serêkanîyê ve Zirganlı yüzlerce kişi, 9 Eylül’de kanser sonucu şehit düşen Çekdar Serêkanîyê ve 18 Eylül’de Dêra Zor’da şehit düşen Xemgîn Serêkaniyê’yi, düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurladı.

Şehitleri uğurlamak için Serekaniye’deki Roj Hastanesi önünde bir araya gelen halk, Şehit Xemgin ve Şehit Çekdar’ın çiçeklerle bezenmiş tabutlarını aldıktan sonra Serêkanîyê Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlerin tabutlarının şehitliğe getirilmesinin ardından tören başladı. Törende Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Şêrîn Şêxê, “Tüm halkımıza belirtiyoruz ki, çelik bir irade ve fedakarlık ruhuyla şehitlerimizin yarattığı değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize sözümüzdür, intikamları alınacak ve hayallerini gerçekleştirene kadar izlerinde yürüyeceğiz” dedi.

YPG komutanlarından Azad Welat da törendeki konuşmasında şehitlerin izinde yürüyeceklerinin ve devrim değerlerini koruyacaklarının sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından Şehit Çekdar ve Şehit Xemgin’in şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda savaşçıların naaşları, “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.