İşgal saldırısına katılacak korucular belirlendi

Türk devleti, yeni işgal saldırısına Colemêrg’in Gever ilçesinden katılacak korucuları belirledi. ANF, isim listesine ulaştı.

İŞGAL SALDIRILARI

Medya Savunma Alanları’na yönelik Garê merkezli yeni işgal saldırısı için diplomatik ve askeri çabalarını sürdüren AKP-MHP hükümeti, bölgedeki güçlerini de tahkim ediyor. Bu kapsamda yeni işgal saldırısına katılacak korucuların da belirlendiği öğrenildi. 

Daha önce Irak merkezi hükümeti ve KDP ile yoğun temaslara giren Türk devleti, girişeceği yeni saldırılara hem askeri hem de siyasi destek arayışlarını sürdürüyor. Gerilla alanlarına çeşitli isimlerle güç gönderilmeye devam edilirken, daha önce de Irak Sınır Muhafız Birlikleri adına KDP güçleri söz konusu alanlara konumlandırılmıştı. Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında bölgeye gönderilen KDP’nin Zerevani ve Gulan güçlerinin Şêladizê’nın yanı sıra Sîda’ya gittiği ve burada 15 kalekol inşa edeceği belirtiliyor. 

YÜZLERCE KORUCU HAZIRLANDI

KDP’nin Türk devleti ile ortak hareket etmesinin yarattığı tepkileri zamana yayarak kırmak isteyen Türk devleti, bu sefer de korucuları Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı kullanmak için harekete geçti. Bu kapsamda Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) bölgesinden işgal saldırısına katılmak için hazırlanan yüzlerce korucunun olduğu öğrenildi. ANF, “Merkez ilçe jandarma komutanlığı sınır ötesi görevi için görevlendirilen güvenlik korucuları isim listesi”ne ulaştı. Listede 34. Hudut Tugay Komutanlığı ve 51. Komando Tugay Komutanlığına görevlendirilen korucuların isim ve soy isimlerinden nereli olduklarına, cep telefonu numaralarından kan gruplarına, TC kimlik numaralarından aldıkları göreve kadar ibareler yer alıyor.

İŞTE KORUCULARIN LİSTESİ

İşte 6 Mart 2024 tarihli belgede isimleri sıralanan korucular: