‘İşgale karşı Arap-Kürt birliği gerekiyor’

Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Ahmed Bahaa El Din Shaaban, Türk devletinin Irak ve Suriye’de yürüttüğü işgale karşı Arap ve Kürt irade birliğinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Mısırlı siyasetçi Ahmed Bahaa El Din Shaaban, Arap dünyasının şunun unutmamasını istedi: “Kürtlerin savunulması Suriye, Irak ve Lübnan’ın savunulmasıdır. Kürt kardeşlerimizle bir olup bu işgale karşı duralım.

Mısır Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Ahmed Bahaa El Din Shaaban, ANF’nin sorularını yanıtladı. Türk devletinin yaşadığı çöküşü örtbas etmek için saldırılarda bulunduğunu belirten Ahmed Bahaa, “Bu saldırılar ne ilk ne de sondur. Türkiye’nin mevcut durumuna bakılırsa faşist Türk devletinin Kürdistan topraklarına saldırması için zorlandığı birçok konu var. Türkiye halklarının ve iktidarın yaşadığı sorunlar, TL’nin değer kaybetmesi ve ekonomisinin çökmesi nedeniyle içeride yaşadığı toplumsal çöküşü dışarıyla kapatmak istiyor. Bunun için de kendine bağlı grupları güçlendirmesi gerekiyor. Bunu da Kürdistan yoluyla yapıyor” dedi.

SONUÇ ALAMAYACAKLAR

PKK ve Kürdistan halkının bu tutumu oldukça Türk devletinin sonuç alamayacağını kaydeden Ahmed Bahaa, şunları söyledi: “Sonuç almayan Erdoğan bunları saklamak için saldırılarını tekrarlamaktadır. Kanaatimce bu saldırılarda sonuç almayacak ve boşa çıkacaktır. Erdoğan’ın Arap ve Kürdistan topraklarına dönük saldırıları, Irak ve Suriye halklarına dönük yürüttüğü düşmanlık, ne ilk ne de sondur. Kanaatimce bu savaş Erdoğan’a hiçbir şey kazandırmayacak aksine büyük zarar olarak dönecektir. Özellikle bugün bu saldırılara karşı gösterilen direniş tüm dünyanın Kürt davasına destek vermesini sağlıyor.”

KÜRT VE ARAP BİRLİĞİ OLUŞTURULMALI

Ahmed Bahaa, Türk saldırganlığına karşı şunların yapıması gerektiğini ifade etti: “Kürdistan halklarının tutumu bir olmalıdır. İkincisi de işgale karşı Kürt ve Arap irade birliği oluşturulmalıdır. Çünkü bu düşmanlık sadece Kürt halkına dönük değil, Arap halkını ve topraklarını da hedef alıyor. Türk devleti işgal iştahlıdır. Bu İskenderun örneğiyle rahat görülebilir. Onun için de Kürtler ve Araplar işgale karşı birleşmelidir. Onların ayrıklığı işgale hizmet ediyor.”

ARAP HALKI DA MÜCADELE ETMELİ

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde hedefin, sadece Kürdistan halkları da değil, bölgenin yer altı zenginliklerinin de iştah kabarttığını belirten Ahmed Bahaa, şöyle konuştu: “Hepimiz bu düşmanın karşısında durmak için hazır olmalıyız. Kürdistan halkları tüm gücüyle hakları için savaşıyor. Suriye, Irak ve Mısır’daki Arap halkı da sonu ne olursa olsun topraklarının bir kısmının işgal edilmesine izin vermemelidir. Mısır medyası, Araplar arasında ortaklaşma yaratacak şekilde yayıncılık yapması gerekir, Uluslararası yasaklı silahlar arasında bulunan kimyasal silahları bölgedeki sivillere karşı kullanımı insanlık suçudur. Arap ülkelerinin buna karşı tutumu bir olmalıdır. Arap ülkeleri, insan hakları örgütleri, siyasi partileri ve aydınları buna karşı bir olup ses çıkarmalıdır. Arap dünyası bunu unutmamalıdır ki; Kürtlerin savunulması Suriye, Irak ve Lübnan’ın savunulmasıdır. Kürt kardeşlerimizle bir olup bu işgale karşı duralım.”