Özgür Basın Birliği, Serêkaniyê’deki katliamı kınadı-YENİLENDİ

Özgür Basın Birliği, işgalci Türk devletinin Pazar günü Serêkaniyê’de siviller ve gazetecileri taşıyan konvoya yönelik gerçekleştirdiği katliamı kınadı.

Özgür Basın Birliği (Yekitiya Ragihandina Azad), 11 sivilin hayatını kaybettiği, 8’i gazeteci 74 sivilin yaralandığı saldırıyı kınayarak, katliamda hayatını kaybeden ANHA muhabiri Seed Ehmed ve Çıra TV muhabiri Mihemed Hise Reşo'yu andı.

Basın Birliği, “Cizre bölgesinden Serêkaniyê’ye insani destek amacıyla giden sivil konvoy, Türk ordusu tarafından dün akşam hedef alındı. Saldırı sonucu ANHA muhabiri Seed Ehmed ve Çıra TV muhabiri Mihemed Hise Reşo şehit düştü, 8 gazeteci yaralandı” dedi.

Açıklamada yaralanan gazeteciler şöyle sıralandı:

ANHA Muhabiri Mehmet Ekinci

ANF Muhabiri Ersin Çaksu

Stêrk Tv Muhabiri Emel Yunis

North Press Muhabiri Dilsoz Dildar

Gazeteci Yıldız ve Rojbin Ekin

Gazeteci Abdreşid Mihemed Mihemed

Rudaw Muhabiri Huner Ehmed

Açıklamada, saldırıda yabancı gazetecilerin de hayatını kaybedip etmediği konusunda net bir bilgi yer almadı.

Özgür Basın Birliği, “Seed Ehmed ve Mihemed Hise Reşo arkadaşımızın ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diliyor, hakikatin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Türk devletini vahşi saldırısı kınıyoruz. Uluslararası kamuoyu ve basın kurumları Türk devletinin sivillere ve gazetecilere dönük katliamını görüyor” diye noktaladı.