Özgür Basın şehitleri Qamişlo’da anıldı

Geçtiğimiz yıl Dêra Zor’da haber takibi sırasında DAİŞ çetelerinin saldırısında şehit düşen Özgür Basın üyeleri Hogir Mihemed, Dilîşan Îbîş ve Rizgar Deniz Qamişlo’da anıldı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) geçtiğimiz yıl Dêra Zor kırsalında DAİŞ çetelerine yönelik başlattığı Cizre Fırtınası Operasyonu’nda haber takibi yaparken 12 Ekim 2017 tarihinde şehit düşen Özgür Basın üyeleri Hogir Mihemed, Dilîşan Îbîş ve Rizgar Deniz, Özgür Basın Birliği (Yekîtiya Ragihandina Azad-YRA) tarafından Qamişlo’daki Delîl Sarûxan Şehitliği’nde anıldı.

YRA üyeleri, gazeteciler ve çok sayıda yurttaşın katıldığı anmada bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Hawar Haber Ajansı (ANHA) Haber Müdürü Dilşad Cûdî, Özgür Basın geleneğinin ilk günden bu yana hakikati ortaya çıkarmak için ağır bedeller ödediğini ve Rojava Devrimi’nde de bedel ödemeye devam ettiğini kaydetti. Cûdî’nin ardından söz alan YRA Eşbaşkanı Sîpan Can ise Özgür Basın şehitlerinin emeklerini unutmayacaklarını belirterek, ANHA ve yaşamını yitiren gazetecilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Yaşamını yitiren üç gazetecinin çalışma arkadaşı Ekrem Berekat da anmada ANF’ye konuştu ve şunları dile getirdi: “Her üç arkadaşımızda Mazlum Doğan’ın açmış olduğu özgür basın geleneği yolunda ilerlediler. Özgür basın derken aslında toplumun savunması, yine üzerinde olan baskıları, toplumun acılarını kamuoyuyla paylaşmak ve toplumu esas almaktır. Arkadaşlarımızda bu yolda ilerlemiş ve şahadete ulaşmışlardır. Yaşanan bu olaya da bakarsak arkadaşlarımızın bu gerçekliğini de görmüş oluruz. Yüzlerce sivil yurttaş, DAİŞ’in bu saldırılarından kurtarıldı. Arkadaşlarımız da o sırada haber takibindeydiler ve çetelerin sivil halka bomba yüklü bir araçla yaptığı saldırıda arkadaşlarımız şehit düştü.”

Delîl Sarûxan Şehitliği’ndeki anma “Şehid namirin” sloganlarıyla son buldu.