‘Önderlik evi’ne saldırı protesto edildi

“Önderlik Evi”ne Türk devleti tarafından düzenlenen saldırı protesto edildi.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye bağlı Kobanê Kantonu yakınında bulunan Elpelûrê köyünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın daha önce kaldığı eve Türkiye'ye ait bir keşif uçağı tarafından saldırı düzenlenmişti. Evde maddi hasar meydana gelirken, Kobanê Kantonu’na bağlı PYD (Demokratik Birlik Partisi) tarafından saldırıya ilişkin bir açıklama yapıldı. Elpelûre’deki Önderlik Evi’nde yapılan açıklamada PYD bayrağı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

'SALDIRIYI VE SESSİZLİĞİ KINIYORUZ'

Açıklamayı yapan PYD Üyesi Ahmed Şexo, 40 sene önce Abdullah Öcalan’ın kaldığı eve saldırı yapıldığına değinerek, “Manevi alanlarımıza yapılan ilk saldırı değildir. Güvenli ve özerk yönetimlerin olduğu alanlara yönelik yapılan ilk saldırılar değil ve kanunları çiğnemektedir. Rusya ve Amerika ile yapılan antlaşmaları Türkiye çiğnemektedir. Nasıl ki Qereçox, Helince ve Şehba alanlarına yönelik yapılan katliamlar varsa, şuanda da Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına Eyn İsa, Şehba, Tiltemir ve diğer alanlara yönelik saldırılar hala devam etmektedir. Önderlik evini hedef alması ve bu eve saldırması Kürt sorunun çözümünü zorlaştırmaktadır.
Aynı zamanda hoyratça bir şekilde şehitlerimizin mezarlıklarına saldırdı. Tarihi ve manevi alanlarımıza yönelik saldırılar halkların değerlerine yönelik saldırılar gün gün artmakta. Her gün yaptığı saldırılarla 15 Şubat komplosu kara gün tekrarlanmakta. İşkence, tecrit ve yasakların getirilmesiyle Önderliğimizin iradesini ve direncini kıramadılar, kıramayacaklar. Rêber Apo’nun bütün anılarını, kitaplarını, felsefesini kendisi için bir tehdit olarak algılamaktadırlar. Demokratik Birlik Partisi olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Aynı zamanda uluslararası devletlerin bu saldırı ve manevi yerlerimize yönelik saldırılara karşı sessizliğini kınıyoruz” dedi.