Özerk Yönetim: Konya’daki saldırı soykırım suçudur

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Konya’da bir Kürt ailenin ırkçı saldırı sonucu katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “soykırım suçu” tanımını yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 30 Temmuz’da Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin ırkçı saldırı sonucu katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özerk Yönetim, “Osmanlı kalıntılarından kendini var eden Türk devleti, Osmanlının mirasını devralarak Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve diğer halklara dönük soykırım ve katliamlarına devam ediyor” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Türk devletinin soykırım mirasından vazgeçmediği, insanlık değerlerine ve uluslararası sözleşmelere itibar etmediği ortada. Türk devleti Suriye devriminin başından bu yana Suriye’ye müdahale ederek Kuzey ve Doğu Suriye halklarına ve Suriyelilere karşı ırkçı politikalarına devam etmek için çete gruplarını ortaya çıkardı. Kuzey ve Doğu Suriye halkları Türk devletinin politikalarına kanmadı ve soykırım ve imha politikalarına karşı savunma yolunu seçti, demokratik bir Suriye için mücadele etti.

Efrîn’den Serêkaniyê ve Girê Spî’ye kadar bütün işgal altındaki bölgelerde her türlü suçu işleyen Türk devleti Suriyelileri soykırımdan geçirmek için Ehrar El Şerqiye gibi çete gruplarına destek veriyor.

İşgalci Türk devleti soykırım, imha ve ırkçılık suçlarını bir yenisini ekleyerek, Konya’da Kürt bir aileyi katletti. Bu insanlık değerlerine aykırı bir soykırım suçudur. Aile saldırıdan bir hafta önce tehdit altında olduğunu belirtmişti. Bu suçun ve saldırının sorumlusu Türk devletidir.

Konya saldırısını kınıyoruz, hukuk, insan hakları ve uluslararası örgütleri suçlulardan hesap sorulması için rol oynamaya çağırıyoruz.

İşgalci Türk devletinin hem bölgede hem de Bakûr’da (Kuzey Kürdistan) işlediği suçlara karşı sessizlik, soykırım politikalarına devam etmesine neden oluyor. Türk devletinin suçlarına karşı sessiz kalanlar bu suçlara ortaktır.”