Özerk Yönetim: Türk devleti DAİŞ’in yenilgisini kabullenemedi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin DAİŞ'in yenilgisine razı olmadığı için bölgeye saldırdığını açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Özerk Yönetimin açıklaması şöyle:

"Halkımız Hesekê’de, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve İç Güvenlik Güçleri’ne destek çıkarak, DAİŞ’in dirilme hayallerini yok etti. Türk devleti burada kaybettiği için eşzamanlı bir şekilde Şehba, Şengal, Maxmûr Kampı ve Derik’e hava saldırıları yaptı.

Bu saldırılar gösteriyor ki Türk devleti, Hesekê’deki DAİŞ yenilgisine razı değil. Bölgenin istikrarını yok edip, teröre zemin hazırlamak istiyor.

Bu saldırıları kınıyor, Uluslararası Koalisyon, Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) ve bütün insan hakları kurumlarına Türk devletinin bu saldırılarına karşı çıkması ve saldırıları durdurması çağrısı yapıyoruz. Öte yandan Rusya ve ABD’ye, Türk devleti ile vardığımız ateşkes anlaşmasını hatırlatıyoruz.

'KAZANIMLARIMIZI KORUYACAĞIZ'

Türk devletinin bu saldırıları soykırım uygulamak içindir. Bu saldırıları reddediyor ve hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. Halkımızın ve şehitlerimizin kazanımlarını güçlü bir iradeyle savunacağız.”