Şam rejimi ile Ankara çeteleri çatışıyor

Suriye rejim güçleri ile Hama’nın kuzeyi ve İdlib’in güney ve güneybatısında Ankara destekli çete grupları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), rejim güçlerinin Hama’nın kuzeyindeki Letamne ve Kefer Zîta ile kuzeybatısındaki Enkawîm Şerîa, Hewîz, Kelet Medîq, Hewîce, Bab Taqa ve Xab ovasına bağlı Emîqa bölgelerini bombaladığını bildirdi.

Ayrıca, İdlib’deki Til Nemis, Cercenaz ve Meret Şorîn çevresine de top atışları yapıldığı bilgisi verildi.

Karşılıklı top atışlarının yapıldığı Hama, İdlib, Halep ve Lazkiye bölgeleri, Rusya ile Türkiye arasındaki bir anlaşma kapsamında “çatışmasız bölgeler” olarak belirlenmişti.

Ankara destekli El Nusra’nın kurduğu Heyet Tahrir el Şam (HTŞ), rejim güçlerinin bulunduğu Hama’nın kuzeyindeki Til Bizam bölgesine top atışları yaparken, saldırının sonuçlarına ilişkin bilgi alınamadı.

Gözlemevi’ne göre Rusya’nın, Akdeniz’den fırlattığı iki adet balistik füze İdlib’in batısındaki Cisr eş-Şuğur kentine düştü. Bu saldırıda, 12 sivilin yaşamını yitirdiğini ya da yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Salı günü sabah saatlerinde Suriye rejim güçlerinin Hama’nın kuzeyindeki Letamne beldesine top atışlarında bulunduğu, savaş uçakları ile de İdlib ve Hama üzerinde uçuş yaptığı öğrenildi.

Gözlemevi, İdlib’in doğusundaki Seraqib beldesinde, rejim güçlerinin top atışları sonucu bir sivilin yaşamını yitirdiğini, böylece bölgede yaşamını yitirenlerin sayısının 5’e yükseldiğini açıkladı.