Şedadê’de 6, Halep’te 1 şehit uğurlandı

Şedadê ve Halep’te Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen savaşçılar yapılan törenlerle toprağa verildi.

Sina Cezaevi’nde DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Xalid Semîr El-Hemûd, Îsmaîl Xilêf El-Hemed, Sufiyan El-Ehmed, Xidir Elî El-Mihêmîd, Ehmed Xalid El-Xedîr ve Ebdulqadir Rafih El-Rizic Şedadê’de; Îsa Horo ise Halep’te yüzlerce halkın ve savaşçının katılımıyla düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

ŞEDADÊ

Şedadê’de Saygı duruşu ile başlayan uğurlama töreninde QSD tarafından askeri geçit töreni düzenlendi.

Törende konuşan Şedadê Askeri Meclisi Sözcüsü Sayil El-Zoba, "Şehitler halkın değerlerini ve onurunu savundular. Halklarına ve topraklarına yapılan baskıyı kabul etmediler ve bu nedenle hayatlarını feda ettiler" ifadelerini kullandı.

Sayil El-Zoba, yaptığı konuşmada şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları koruma sözü verdi.

"Türk devleti olduğu sürece DAİŞ hücreleri aktif olacaktır” diyen Sayil El Zoba, “Bu nedenle bölgelerimizin huzur ve güvenliğini tehdit eden karanlığın kaynağını ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

6 şehidin şehadet belgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ayat İbrahim tarafından okunarak ailelerine teslim edildi. Aileler de zafere kadar şehitlerin yolundan gideceklerine söz verdi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde Şedadê Şehitliği’nde toprağa verildi.

HALEP

Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi de 22 Ocak 2022'de Hesekê'de Sina Cezaevi'nde şehit olan QSD savaşçısı İsa Horo (Mahsûm Dogan) için düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Şehidin cenazesini Şêxmeqsûd ilçesinin batısındaki Xalid Fecir Hastanesi'nden alan kitle, konvoy halinde Şiqêf Mahallesi’nde bulunan şehitliğe geçti. Kalabalık şehitlerle dayanışma sloganları atarak Hesekê direnişini selamladı.

Şehitlikte YPG ve YPJ tarafından askeri geçit töreni düzenlendi.

YPG komutanlarından Şervan Efrîn, DAİŞ çetelerinin ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşılık vermek için her an hazır olduklarını ve topraklarını savunmak için şehit düştüklerini söyledi.