Şehit Beşir, son yolculuğuna uğurlandı

Til Berak ve Til Hemisli yüzlerce kişi, şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Beşîr Xeşan’ı, Til Hemis Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Derazor’da DAİŞ çete hücrelerinin pususunda şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçısı Beşîr Xeşan’ın cenazesini almaya gelen Til Berak ve Til Hemisli yüzlerce kişi, Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı. Şehidin naaşını alan halk, ardından Til Hemis Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehit Beşîr Xeşan’ın cenazesi şehitlikte Özsavunma Güçleri tarafından düzenlenen askeri tören ile karşılandı.

Törende konuşan Özsavunma Güçleri komutanlarından Salim İbrahim, Şehit Beşir’in mücadelesini devam ettireceklerini söyledi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îdan El-Efînî de merasimdeki konuşmasında, “Bugün, özgür ve onurlu bir yaşam uğruna şehit düşen Beşir Xeşan’ı son yolculuğuna uğurluyoruz” dedi.

Şehidin ailesi adına konuşan El-Buleyl aşireti şeyhi Welîd El-Xefo ise evlatlarının mücadelesine sahip çıkacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed El-Ebawî tarafından şehidin şehadet okundu ve ailesine teslim edildi.

Merasimin sonunda Şehit Beşir’in naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.