Şehit Mahir Heleb, Kobanê’de toprağa verildi

Askeri görevi esnasında geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit düşen Reqa Askeri Meclisi savaşçısı Mihemed Xelîl (Mahir Heleb), Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttüğü askeri görevi esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Reqa Askeri Meclisi savaşçısı Mihemed Xelîl (Mahir Heleb), Kobanê’de bulunan Şehit Dicle Mezarlığı’nda kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kobanê’de bulunan sivil kurum temsilcileri, Özerk Yönetim yetkilileri, YPG ve YPJ savaşçıları, Reqa Askeri Meclisi ve yüzlerce Kobanêli katıldı.

Askeri tören ile başlayan cenaze töreninde bir konuşma yapan QSD Komutanı Yekta Kobanê, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Konuşmasına Şehit Mahir Heleb ile ilgili konuşarak devam eden Kobanê, “Şehit Mahir, halkına ve toprağına saldıran çetelerin karşısında ilk duranlardandı. Kuzey ve Doğu Suriye’nin özgürleştirilmesinde önemli rol oynadı. Yaşamının son anına kadar direndi. Bu temelde biz askeri güçler olarak ona ve tüm şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz. Onların yolundan yürüyecek ve onların kanıyla kazanılan topraklarımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.

Reqa Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Nasir Nesar da şehidin ailesine başsağlığı diledi ve şehitlerin amaçlarının yerine getirilmesi sözü verdi. Daha sonra şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sona ermesiyle birlikte Reqa Askeri Meclisi savaşçıları şehidin cenazesini omuzlayarak sloganlar eşliğinde toprağa verdi.