Şehitler Samir Xelef ve Ridwan İsa toprağa verildi

İç Güvenlik Güçleri üyesi Ridwan İsa ve Öz Savunma Güçleri savaşçısı Samir Xelef toprağa verildi.

Hesekê’de yüzlerce kişi, geçtiğimiz hafta görevleri başında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Ridwan İsa ve Öz Savunma Güçleri savaşçısı Samir Xelef’i son yolculuğuna uğurladı.
Şehidin cenazesini almak için Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan halk, şehit fotoğrafları, İç Güvenlik Güçleri ve Öz Savunma Güçleri bayraklarıyla donatılan araç konvoyuyla Dawidiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Mezarlığı’na doğru yol aldı.
Şehit cenazeleri alkış ve sloganlarla karşılandı.

'ŞEHİTLERİN YOLUNDAN GİDECEĞİZ'

Yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından QSD, İç Güvenlik Güçleri ve Öz Savunma Güçleri askeri bir tören gerçekleştirdi. Daha sonra Askeri İlişkiler Komitesi üyesi Ebid El Sayir konuşma yaparak şehit ailelerine başsağlığı diledi.
Ebid El Sayir, “Bu şehitler özgürlük, halkların kardeşliği direnişçileri ve onur savunucularıdır. İşgalci Türk devletinden destek alan çetelere karşı savaştılar ve topraklarını savunmak için canlarını feda ettiler. Biz de şehitlerin yolundan gideceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Bedri Hewala, şehitlerin bölge halklarının güvenliği için köprü olduklarını söyledi.

Hesekê Bölge Meclisi Eşbaşkanı Kafiya Mehmud ise Kuzey ve Doğu Suriye devriminin şehitler sayesinde tüm dünyada ses getirdiğini dile getirdi.
Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed şehitlerin kimlik bilgilerini okuyup ailelerine teslim etmesi ardından şehit cenazeleri sloganlarla defnedildi.