Şêrawa ve Qamişlo’da tecrit protestosu

Şêrawa’da bir yürüyüş ile uluslararası komplo protesto edilirken, Qamişlo’da ise Kadın Hakları Koruma ve Araştırma Merkezi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit işkencesinin son bulması için CPT’ye harekete geçme çağrısı yapıldı.

Efrîn’in Şêrawa ilçesinde kitlesel yürüyüş gerçekleştiren gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komployu kınadı.

Efrîn’in Şêrawa ilçesinde “Mutlaka kazanacağız” eylem hamlesi kapsamında kitlesel yürüyüş gerçekleştiren Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası komployu kınadı. Aqîbê köyünden başlayan yürüyüşte, üzerinde “Mutlaka kazanacağız”, “Başkaldır, mücadele et, özgürleş” yazılı pankartlar ile bayraklar taşındı.

Sık sık tecrit ve işgal saldırılarının kınandığı sloganların atıldığı yürüyüş, Ziyaret köyü meydanında mitinge dönüştü. Burada konuşan Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Reşîd Efrîn, başta gençler olmak üzere halkın Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesine bağlı olduğunu vurguladı. Komplocu güçlere karşı halkın baş eğmediğini belirten Reşîd, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

QAMIŞLO’DA İSE CPT’YE HAREKETE GEÇ ÇAĞRISI

Suriye Kadın Haklarını Koruma ve Araştırma Merkezi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo ve devam eden tecride ilişkin açıklama yaptı. Qamişlo Toplumsal Adalet Meclisi önünde yapılan açıklamaya çok sayıda hukuk örgütü ve sivil toplum kuruluşu da katıldı. Hazırlanan açıklama metni Suriye Kadın Haklarını Koruma ve Araştırma Merkezi Üyesi Avukat Xedica İbrahim tarafından okundu. Kürt kadınının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde kendini tanıdığını ifade eden Xedîca İbrahim, “Önderlik, kadının her alandaki güçlü rolünü gördü ve onu açığa çıkarması için kadına yol gösterdi. Siyasi, askeri her alanda kadınlar yerlerini buldu ve öncü bir rol oynadı” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınların Önder Öcalan’ın felsefesi sayesinde kendini kanıtladığını dile getiren Xedîca İbrahim, Önder Öcalan’ın kadınlar şahsında yaptığı derin analizlerin Rojava devriminde ortaya çıktığını vurguladı. Önder Öcalan’ın ortaya koyduğu felsefenin tüm insanlığın yararına olduğunun altını çizen Xedîca İbrahim, “Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu demokratik ulus perspektifi ona yönelik uluslararası komplonun gerçekleşmesine neden olmuştur. Demokratik ulus projesi bir toplumsal barış projesidir. Tüm halklar ve inançların etnik ve kültürel farklılıkların bir arada yaşamasına imkan sunan bir projedir. Türk devleti, bütün bu projelere 23 yıldır ağır bir tecrit uyguluyor. Uygulanan tecrit uluslararası tüm kanunlara ve insani ahlaka aykırıdır” şeklinde konuştu.

İnsan hakları ilkelerine işaret eden Xedîca İbrahim şunları söyledi: “Bu minvalde CPT’ye bir an önce harekete geçme çağrısında bulunuyoruz. Önder Abdullah Öcalan’a yönelik devam ettirilen fiziki ve psikolojik şiddete, tecride derhal son verilmelidir. Ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi bir an önce sağlanmalıdır.”