Şerika köyü sakinleri: Bizi sadece QSD koruyabilir

Dirbesiyê sınır köylerinde yaşayan halk, "Bizler QSD güçlerini sınırımızda istiyoruz; bizi sadece QSD koruyabilir" dedi.

Dirbesiyê şehri yaklaşık 320 köyden oluşan bir şehir. Bu köylerin bir kısmı ise sınır hattında yer alıyor. Türk devletinin tehditleri ve zaman zaman saldırılarına maruz kalan köylerden biri de Şerika. Köy sakinleri asıl güvenliklerini sağlayacak olanın QSD güçleri olduğuna vurgu yaptı.

'QSD BİZİ GÜVENDE TUTUYORDU'

Dirbesiyê’nin Şerika köyünde yaşayan Ahmed Yusıf, şunları söyledi:
"Yaklaşık bir buçuk ay öncesine kadar köyümüz ve şehrimizde yaşam normaldi. SDF ve QSD güçleri sınırlarımızı koruyordu ve yaşamımızdan memnunduk. Serêkaniy’deki olaylardan sonra Suriye Rrejim güçleri sınır güvenliği için gelmişti. Yaklaşık 2-3 gün önce bırakıp kaçtı. Bizler sınır hattımızın korunmasını istiyoruz ve bunu da QSD güçlerimizin yapmasını istiyoruz çünkü yaşamımız daha güven altındaydı o zamanlar."

'QSD, BÖLGE HALKININ ÇOCUKLARINDAN OLUŞTU'

Ferhad Arabo da Şerika köyünde yaşayan bir sivil ve QSD güçlerinin bu toprakların gerçek sahiplerinden oluştuğunu belirtti. Arabo, şöyle konuştu:
“Şu anda Serêkaniyê ve Tıl Abyad’da uygulanan işgal aynı şekilde Türk devleti tarafından Dirbesiye ve Amude hattında da uygulanmak isteniyor. Asıl amaçları QSD güçlerinin 32 kilometre geri çekilip ağır silahlarını da arkaya çekmesini sağlayarak, çete gruplarının rahatlıkla topraklarımıza girmesidir. Buraları, 2-3 Rus devriyesinin gezmesi ve 10 kadar Rejim gücünün yerleştirilmesiyle koruyamazlar. 400 kilometre boyunca güvenliği sağlayan güç kendi halkımızın gücüydü. Bugün dışarıdan gelen bu güçler bizi ne kadar koruyabilir? Rusya eğer kendini savaşı durdurmak için sorumlu görseydi bu yaşanan hiçbir şey yaşanmayacaktı. Bunun aksine savaşın önünü açtı ve bu bir plandı.
Bizler bölge halkı olarak kendi gücümüz olan QSD’nin bizlerin güvenliğini sağlamasını istiyoruz. Bizim ne Rus ne de Rejim’e ihtiyacımız var. Dün de gördüğümüz gibi Rejim askerlerinin cephelerini nasıl bırakıp kaçtıklarını gördük. Bu, Til Temir ve Dirbesiye halkında da bir panik havası oluşturdu. Bu da yine çete gruplarının önünü açmak için yapılan planın bir parçasıydı. Burada da gördük ki QSD ve İç Güvenlik Güçlerimiz onların bırakıp kaçmış olduğu yerlerin savunmasını üstlendiler. Yine tekrarlamakta fayda var; QSD dışında hiçbir güç topraklarımızı koruyamaz. Çünkü bu güç bölge halkının çocuklarından oluşmuştur."