ABD, QSD’yi kutladı, ‘Mücadele sürecek’ mesajı verdi

DAİŞ çetelerinin Kuzey Suriye ve Rojava’daki varlığının bitişinin ilan edildiği törende konuşan ABD’nin Suriye'deki Dışişleri Bakanlığı temsilcisi William Roebuck, DAİŞ çetelerine karşı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

QSD’nin DAİŞ çetelerine karşı zaferinin ilan edildiği ve Omer Petrol Sahası’nda düzenlenen törende konuşan ABD’nin Suriye'deki Dışişleri Bakanlığı temsilcisi William Roebuck, “Suriye halkına DAİŞ’in yenildiğini ve işgal altındaki bölgelerin kurtarıldığını duyuruyoruz. Bölgelerin DAİŞ’ten kurtarılması koalisyon ve ortaklarının büyük stratejisidir” dedi.

ABD’nin de 59 ülkenin yer aldığı DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon’daki rolünden gurur duyduğunu söyleyen Roebuck, “Eğer Suriye’deki ortaklarımız ve Suriye halkının fedakarlıkları olmasaydı, DAİŞ’i yenemezdik” ifadelerini kullandı.

Roebuck, QSD ve Irak güvenlik güçlerini kutlayarak şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

DAİŞ çetelerinin yenildiğini ancak tamamen yok edilmesi için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Roebuck, şunları söyledi: “Başından beri netiz. Koalisyon’un DAİŞ’in yok edilmesi için çalışmalarına destek olacağız. Başkan Trump, Suriye’de gerekli her şeyi yapacağımızı söyledi.”

Roebuck konuşmasının sonunda Suriye’de BM 2254 kararı çerçevesinde bir siyasi çözümü destekleyeceklerini belirtti.