Ahrar Şarqiye ve Türk askeri arasında Libya 'gerginliği'

Girê Spî'nin Silük kasabasında işgalci Türk devleti ve güdümündeki ‘Milli Ordu’ya bağlı Ahrar Şarqiye çeteleri arasında Libya'ya gitmeyi reddettikleri için çatışma ve gerginlik yaşanıyor.

Girê Spî'nin Silük kasabasında bugün öğlen saatlerinde Ahrar Şarqiye çete grubu ile Türk askerleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) arasında gerginlik başladı.

Bugün öğlen saatlerinde Türk askerleri Libya'ya gitmeyi reddeden Ahrar Şarqiye çetelerinin Girê Spî şehir merkezine geçememesi için Silük'taki tüm yol kontrol noktalarını tuttu.

Türk askerleri kontrol noktasından geçmek isteyen Ahrat Sibhî El Ebdelah isimli Ahrar Şarqiye üyesinin geçmesine izin vermedi ve daha sonra bu çeteyi öldürdü.

Ahrar Şarqiye çete grubunun da bu olay ardından MİT’e ait bir aracı taradı. Araç zırhlı olduğu için MİT’ten ölü olmadığı belirtiliyor.

Girê Spî'nin Silük kasabasında Türk askerleri ve Ahrar Şarqiye çete grubu arasında gerginlik halen devam ediyor ve Türk askerleri kasabadaki tüm yol kontrol noktalarını tutmuş durumda.

MAAŞLARI DA KESİLMİŞTİ

Türk devleti tarafından kasabadaki Ahrar Şarqiye grubuna Libya'ya gitmesi teklifi yapıldığını belirten kaynaklar grubun teklifi kabul etmemesi üzerine maaşların kesildiğini belirtti.