Akif: 70 binden fazla sivil yerinden oldu

Türk devletinin işgal saldırısı Kuzey-Doğu Suriye’de yaşanan insani drama ilişkin bilgi veren Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü Kemal Akif, 70 binden fazla sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Türk devletinin işgal saldırısı sonrası bölge halkı büyük bir insani dramla karşı karşıya. Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü Kemal Akif, işgalci güçlerin top atışları ve hava saldırılarından dolayı farklı yerlerde toplam 10 sivilin şehit düştüğünü açıkladı.

Çok sayıda yaralının durumunun kritik olduğu için halen şehit düşenlerin sayısının belirsizliğini koruduğunu aktaran Akif, top atışlarına maruz kalan bölgelerde ise en az 20 sivilin yaralandığını söyledi.

AŞİRET TEMSİLCİLERİ VURULDU

Türk ordusunun Reqa’dan yola çıkan sivil konvoya yönelik saldırısına ilişkin ise Akif şu bilgiyi bilgileri verdi: “İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Girê Spî’deki direniş eylemine destek için Reqa’dan yola çıkan, sivillerin ve aşiret temsilcilerinin bulunduğu konvoyda çok sayıda sivil yaralanmıştır.”

Evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin sayısının ise 70 bini geçtiğini aktaran Akif “Dirbêsiyê ve Serêkaniyê neredeyse tamamen boşalmıştır. Birinci gün Serêkaniyê’ye 7, Eyn İsa’ya 2 hava saldırısı gerçekleşmiştir. İkinci gün ise Serêkaniyê’ye 7, Girê Spî’ye 3, Eyn İsa ve Derik’e 2’şer hava saldırısı düzenlenmiştir.”

BUGÜN 7 BİN KİŞİ DAHA EVİNİ TERK ETTİ

Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü’nün verdiği bilgilere göre işgal saldırısının üçüncü güne girdiği 11 Ekim’de ise saldırılardan dolayı 7 binden fazla göçmenin bulunduğu Mabruka Kampı’nı başka bir bölgeye taşındı. Göçmenlerin temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Akif, son olarak bölgede yaşanan insani dramdan dolayı uluslararası toplumu müdahale etmeye çağırdı.