Alman örgüt tepki üzerine Efrîn'deki çalışmalarını durdurdu

Efrîn’de işgalcileri yerleştirmek için çalışma yürüten Alman Welt Hunger Hilfe Örgütüne karşı 28 hukuk örgütü ortak bir protesto metni yayınladı. Tepkilerin büyümesi üzerine örgüt, çalışmalarını durdurduğunu bildirdi.

Efrîn’de Alman Welt Hunger Hilfe örgütü, işgal ve yabancı kişilerin bölgeye yerleştirilmesi ilişkin çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

Buna ilişkin 28 hukuk örgütünün ortak yayınladığı protesto metni ardından Alman Welt Hunger Hilfe Efrîn’deki faaliyetlerini durdurduğunu iddia etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Efrîn İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo, Türk devletinin, Efrînli sivillerin yerlerinden edilerek yabancı kişilerin bölgeye yerleştirilmesi üzerinden propaganda yaptığını belirtti.

Alman örgütü olan Alman Welt Hunger Hilfe (Deutsche Welthungerhilfe) örgütünün de bu amaçla Efrîn’de faaliyet yürüttüğünü kaydeden Şêxo, “Alman Welt Hunger Hilfe örgütünün Antep şubesi, Efrîn ve Ezaz’da çete ailelerinin yerleştirileceği 400 evin restorasyonu için öneride bulundu. Buna karşı 28 hukuk örgütü, Almanca ve Arapça protesto metni hazırladı. Restorasyon, Şehba’daki 5 kampta ve yıkık evlerde kalan Efrîn halkı için yapılmıyor. Bu halk zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor ve desteğe ihtiyacı var” dedi.

Welt Hunger Hilfe örgütü, yaptığı açıklamada şu ana kadar hiçbir evi restore etmediklerini, bölgede yaptıkları araştırma sonucunda projeyi durduklarını iddia etti.

Açıklamanın devamında, bölgedeki insanları durumunu araştırdıklarını, Efrîn’deki bölge komiteleri ve BM temsilcilikleriyle görüştüklerini ve talan edilen evlerin yeniden inşa etmenin doğru bir karar olmadığı sonucuna vardıklarını belirtti.