Amûdê’de şehitler için anma

Eylül ve Ekim aylarında şehit olan 35 özgürlük savaşçısı için Amûdê’de anma töreni düzenlendi.

Amûdê Şehit Aileleri Meclisi, DAİŞ ve işgalci Türk devletine karşı mücadele ederken Eylül ve Ekim aylarında şehit olan 35 özgürlük savaşçısı için anma töreni düzenledi.

Şehit İsmail Şehitliği’nde düzenlenen tören, onlarca ilçe sakini ve şehit ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşuyla başlayan törende Amûdê İlçe Meclisi adına konuşma yapan Sabir Ehmed, tüm özgürlük şehitlerini anarak, “Şehitlerin direnişini birkaç kelimeye sığdıramayız. Onun için hepimiz onların direniş ve sadakat yolunda ilerlemeliyiz. Şehitlerimiz, özgür Kürdistan ve demokratik Suriye'nin kurulması için fedakarlık yaparak özgürlük ve direniş yolunu bizlere açtılar” dedi.

Sabir Ehmed, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan bölgelerine yönelik saldırılarına dikkat çekerek konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Düşman savaşçılarımızı, gerillayı ve tüm halkımızı kimyasal bombalarla hedef alırken uluslararası toplum sessizliğini koruyor. Ama tarih halkımızın ve özgürlük hareketimizin direnişine şahit olacak. Çünkü özgürlüğümüzü sağlayana kadar işgalciliğe karşı direneceğiz ve şehitlerimizin felsefesiyle hareket edeceğiz.”

Törenin sonunda şehitlerin şehadetnamesi okunarak ailelerine teslim edildi.