Amûde ve Tabqa’da Türk devleti işgali ve KDP ihaneti protesto edildi

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Amûde ile Tabqa kentinde alanlara çıkan halklar, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ile KDP ihanetini protesto etti.

Qamişlo Kantonu’nun Amûdê kentinde PYD öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle halk KDP ihanetini, Türk devletinin işgal ve Kürt halkına yönelik saldırıları ile Konya’da AKP-MHP’liler tarafından Kürt Dedeoğulları ailesine yönelik katliamı kınadı.

Jina Azad Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde PYD, Özerk Yönetim ve ilçedeki sivil toplum kurumlarının üyeleri de hazır bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük mücadelesi şehitlerinin posterlerinin taşındığı yürüyüş boyunca sık sık “Kahrolsun ihanet”, “Kahrolsun AKP-MHP”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atan halk, sloganlarında Konya’da yapılan ırkçı katliamı kınarken, gerillanın işgal ve ihanete karşı direnişini selamladı.

Yürüyüşten sonra ise Şehit Cihad Meydanı’nda bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi Örgütleme İşleri Ofisi Eşbaşkanı Xalid Îbrahîm, Türk devletinin Kürt halkına ve gerillaya dönük kapsamlı saldırılarının imha amaçlı olduğuna dikkat çekerek, “Kürt halkı ve bölge halkları olarak ihanetçilere ve işbirlikçilere karşı varlık yokluk mücadelesi veriyoruz. Önder Apo ve şehitlerinin öğretileriyle başkaldıran bu halk, saldırılar ne kadar yoğun olursa olsun direnişini sürdürecektir” dedi.

Gerillaya yönelik saldırıyla dört parça Kürdistan’daki kazanımları hedef alındığına işaret eden Xalid Îbrahîm, en önemli hedeflerin ise, Başûrê Kurdistan’ın statüsü, Rojava ve Bakur’daki kazanımlar olduğu uyarısı yaptı.

İbrahim, “Bu nedenle Kürt’üyle, Arap’ıyla, Süryani’siyle Rojava halkları Başûr’daki ihanet ve işgal saldırılarını reddediyor. Rojava halkları zamanı geldiğinde binlerce şehit vererek inşa ettiği değerlerini, kazanımlarını korumak için hazırdır.”

Konuşmalar ardından, 3 Ağustos 2014 Şengal katliamı ve Konya’da gerçekleşen faşist katliamda şehit düşenleri anan kitle daha, sloganlar eşliğinde miting son buldu.

TABQA’DA GENÇLERDEN YÜRÜYÜŞ

Tabqalı gençler, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi ve Bakûrê Kurdistan’da işlediği suçlara karşı yürüyüş düzenledi. 

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği’nin çağrısı ile düzenlenen yürüyüş Zenûbiye Kadın Topluluğu Bürosu önünden başladı.

Yürüyüşçüler Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadın Birliği ve Suriye Gelecek Partisi bayrakları ile işgalci Türk devletinin suçlarının kınandığı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş, Devrimci Gençlik Hareketi Şehit Hani El-Elis Merkezi önünde miting şeklinde devam etti.

Mitingde Spor ve Gençlik Komitesi Eşbaşkanı Mehmûd El-Yetîm tarafından açıklama okundu.

Konya'da  Kürt aileye yönelik ırkçı saldırıya dikkat çeken açıklamada, "Bu katliam, Türk ırkçılarının Türkiye'deki ve bölgedeki Kürtlere karşı nefretini göstermektedir" denildi.

İşgalci Türk devleti ve KDP’nin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, “ Barzani ve partisi her zaman gerillaya dönük saldırılar gerçekleştiriyor” denildi.

Açıklamada, uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerine, Erdoğan'ın işlediği suçlara son verilmesi ve bölge halkına karşı işlediği suçlardan sorumlu tutulması çağrısı yapıldı.