Anti-Terör Birlikleri'nden DAİŞ hücrelerine operasyon

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Anti-Terör Birlikleri’nin 11 ile 17 Mayıs tarihleri arasında Derazor’da DAİŞ’in hücrelerine yönelik operasyonların sonuçlarını açıkladı.

QSD’den operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“Anti-Terör Birlikleri, 11 ile 17 Mayıs tarihleri arasında Derazor Bölgesi’nde DAİŞ’in hücre yapılanmalarına yönelik operasyon gerçekleştirmiştir.

Busêra Beldesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, çete üyelerinin saldırısıyla başlayan çatışmada 2 çete üyesi öldürülmüş, bir çete üyesi de üzerindeki bombayı patlatmıştır. Operasyonda 4 çete üyesi de sağ yakalanmış ve yüklü miktarda cephane ele geçirilmiştir.

Daşîşa Beldesi’ndeki operasyonda ise bölgeye Türkiye’den gelen bir çete üyesi üzerindeki bombayı patlattı. Bu operasyonda da hücre yapılanmasına ait yüklü miktarda cephane ve çok sayıda cep telefonu ele geçirilmiştir.

Şihêl Beldesi’nde gerçekleştirilen operasyonda yaşanan çatışma esnasında bir çete üyesi öldürülmüş ve 3 çete üyesi de sağ yakalanmıştır. Operasyonda ayrıca bir çete üyesi üzerindeki bombayı patlamıştır. Operasyonda bir miktar cephanelik ele geçirilmiştir.”