Asuri-Süryani köyleri yoğun saldırı altında

Türk devletinin Til Temir’in Aziziye köyüne yönelik saldırısına karşılık veren Süryani Askeri Meclisi, işgalcilere ait bir panzeri darbeledi. İşgal nedeniyle bir çok köyde halk evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İşgalci Türk devleti saat 11.00’den bu yana Aziziye köyüne saldırıda bulunuyor. Süryani Askeri Meclisi, işgalcilere sert karşılık vererek, bir panzeri darbeledi. 

Yerel saatle 13.40 sıralarında Til Temir’in Aziziye köyüne saldırılar devam ederken, Dawudiye köyü ve İşa mezrası da yoğun top atışına tutuldu. Her üç alanda da halen siviller yaşıyor. Saldırılar nedeniyle sivillerin can güvenliği tehdit altında bulunuyor.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR VAR

Bu saldırılardan 20 dakika kadar sonra, 14.00 sıralarında Til Tewilê köyü çevresi de obüs ve havan atışlarına tutuldu. Köyde bine yakın Asuri, Süryani, Kürt ve Arap aile yaşıyor. 

Süryani Askeri Meclisi ile işgalciler arasında özellikle Salı gecesinden bu yana bir çok köylde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türk delveti saldırılarda SİHA, tank, havan topları ve ağır silahlar kullanıyor. 

Saldırılar sonucunda son 24 saat içerisinde Süryani Askeri Meclisi'ne bağlı 4 savaşçının hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Türk devletinin kayıpları konusunda net bilgi henüz alınamadı. Ancak askeri meclis kaynakları, çok sayıda işgalcinin öldüğü yada yaralandığını bildiriyor. 

SALDIRILAR HALKI GÖÇE ZORLUYOR

İşgalciler Çarşamba saat 03:00 sularında Qasimiye, Rihaniye ve Reşidiye köyleri yanı sıra Rimone Mezrası, Danyal Gego Mezrası, Yelda Mezrası, Tûma Mezrası ve Hebîb Qerezîan Mezrasını işgal ederek, köylüleri göçe zorladı. 

Til Temir köylerine yönelik saldırılar sabah saatlerinde de durmadı. Saat 09.45 sıralarında da insansız hava araçlarının koordinesinde Til Temir’in Dawudiyê ve Hiwêşa köylerine obüs ve havan atışları yapılmıştı. Bu köylerde halen siviller yaşıyor.