Berekat: Her ülke kendi DAİŞ’lisini alsın

Kenan Berekat, Türk devletinin destek verdiği DAİŞ’in her yerde uyuyan hücrelerinin bulunduğuna işaret ederek, “Uluslararası güçler DAİŞ sorununa çözüm bulmalıdır. Geçici yaklaşımlardan uzak durulmalı, her ülke vatandaşı olan DAİŞ’lileri almalıdır” dedi.

Hesêkê Cezaevine dönük saldırıları, tutuklu DAİŞ’lilerin kaçması için düzenlenen organize bir saldırı olarak değerlendiren Kenan Berekat, “Saldırılar Suriye ve Irak’taki DAİŞ varlığının halen devam ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. DAİŞ’in her yerde uyuyan hücreleri bulunuyor. Yine Hol Kampı’nda sayıları on binleri bulan DAİŞ’li bulunuyor. Hepsi saldırmak için teyakkuz halinde” diye konuştu. 

Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Kenan Berekat, Hesêkê’de 5 bin DAİŞ’li tutuklunun bulunduğu Sinaa Cezaevine dönük saldırıları ANF’ye değerlendirdi.

Berekat, Kuzey ve Doğu Suriye bölgesi için etkili olan Serêkaniyê ve Girê Spî’nin işgal edilmesinin DAİŞ’e ‘güç’ verdiğine de işaret ederek, şöyle dedi: “Kobanê, Til Temir ve Eyn Îsa’ya yönelik artan saldırılarla kriz ortamı oluşturulmak isteniyor. Bu saldırı politikalarına dönük mücadelemiz büyük kararlılıkla sürüyor. QSD ve İç Güvenlik Güçleri, bu saldırılara karşı başarılı bir mücadele yürütüyor.”

Bölgeye dönük kuşatma politikalarına da değinen Ekrem Berekat, sınır kapılarının kapatılmasından sonra böylesi saldırıların yaşanmasını Özerk Yönetim karşıtı bir plan olduğunun altını çizdi.

Ekrem Berekat, saldırıların olduğu cezaevinde DAİŞ’lilerin kaçma tehlikelerine ilişkin, “Bu sadece Rojava için değil tüm dünya için tehlike arz ediyor” diyerek şöyle devam etti: “Uluslararası kamuoyu şimdiye kadar sessiz kalmış ve stratejik bir adım atmamıştır. Bu tüm dünya için tehlikedir. Uluslararası Koalisyon ve uluslararası güçler en kısa sürede DAİŞ sorununa çözüm bulmalıdır. Geçici yaklaşımlardan uzak durulmalı ve her ülke vatandaşı olan DAİŞ’lileri almalıdır. Uluslararası kamuoyuna DAİŞ sorunu için bir an önce çözüm bulunsun çağrısı yapıyoruz.”