Binlerce kişi Efrîn için alanlara çıktı-YENİLENDİ

Türk devletinin Efrîn işgal saldırılarının üçüncü yıldönümü dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye ile Halep’te binlerce kişi sokaklara çıktı.

ŞÊRAWA

Efrîn’in Şêrawa ilçesinde işgal saldırılarının yıldönümünde kitlesel bir yürüyüş yapıldı

Halep ve Efrîn arasındaki uluslararası yol üzerinde başlayan yürüyüş, Zaretê köyüne kadar sürdü.  

Şehitler anısına saygı duruşunun yapıldığı eylemde Efrîn bölgesi özerk yönetimi adına bir konuşma yapan Şiraz Hemo, “Efrîn bölgesi Efrînlilerindir, Efrînliler her ne kadar kentten çıkarılsalar da ruhları ve düşünceleri Efrîn’dedir. Efrînliler zeytin ağacı gibidir, ne kadar üstten kesilse de kökü her zaman yerinde kalır” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi adına Hemdan El Ebid, Türk devletinin tek amacının Kuzey ve Doğu Suriye’de halkların kardeşliğine dayalı sistemi yok etmek olduğunu belirtti.

Efrîn bölgesi Kongreya Star Koordinasyonu adına Eyşe Mehmud, şehitlerin kanının yerde kalmayacağı sözünü verdi.  Eylem Efrîn direnişi lehine sloganlarla son buldu.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri sakinlerinin düzenlediği yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Türk işgalini protesto için Şêxmeqsûd mahallesinde yapılan yürüyüşte, Efrîn direnişinde şehit düşenlerin fotoğrafları taşındı.

Sloganlarla yürüyen kitle Şehit Destina Meydanı’na ulaştığında burada bir miting düzenlendi.

Halep Genel Meclisi Eş başkanı Mihemed Şêx yaptığı konuşmada HRE, QSD ve YPG güçleri dışındaki hiçbir gücü kabul etmediklerini vurguladı.

Şêxo, “Zafer her zamankinden daha yakındır. Türk devletine karşı çıkma ve işlediği suçların hesabını sorma zamanı gelmiştir” dedi.

MSD Dışilişkiler Bürosu Üyesi Fatima Hesino, bölgeyi Türk devletinin tehdidinden kurtarmak olduğunu belirtti.

Hesino, Efrînli göçmenleri Efrîn’i işgalcilerden kurtarana kadar mücadele etmeye devam etmeye çağırdı.

REQA

Reqa’da yapılan yürüyüşe sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra askeri yetkililer de katıldı.

Wetenî Hastanesi önünde araya gelen eylemciler, QSD bayrakları ile “İşgale Hayır”, “Devrimimizin kazanımlarını Koruyoruz”, “Reqalı Kadınlar Efrînli Kadınlar İçin Katil Erdoğan’a Karşı Başkaldırıyor” yazılı pankartlar taşıdı.

İtfaiye Meydanı’na kadar yürüyen kitle burada bir miting düzenledi.

Mitingde konuşan Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sîham Dawûd, Erdoğan ve çetelerinin Efrîn’i işgal etme yoluyla bölgedeki Özerk Yönetim projesini yok etmek istediğini belirtti. Dawûd, fakat Efrîn halkının ısrarı ve bileşenlerin birliği sayesinde bu amaca ulaşamadığını vurguladı.

Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri, işgalci Türk devletinin Efrîn’de halka karşı suç işlediğini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu suçlar ve işgalin sürmesinden sorumlu olduğunu kaydetti.

Reqa Sivil Meclisi Eş Başkanı Şeyh Mihemed Nûr El-Zîb, Efrînli gençlerin Reqa’yı özgürleştirme hamlesindeki rolüne dikkat çekerek, “Efrîn halkı şehrimizin özgürleştirilmesi için şehitler verdi. Biz de onların özgürlüğe kavuşması için kanımızın son damlasına kadar direneceğimize söz veriyoruz” dedi.

El-Zib,  “İşgalci Türk ordusu Efrîn’i işgal ederek QSD’yi DAİŞ çetelerine karşı durdurmak istedi fakat başarılı olamadı. Bugün her tarafta direnişimizi sürdürüyoruz” diye ekledi.

Reqa Askeri Meclisi komutanlarından Feysal El-Salim, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’nin işgalden kurtarılması için direnişlerin sürdüğünü vurguladı.