‘Bizleri savunan askeri güçlerle birlikte direneceğiz’

Minbic’teki aşiretler, Türkiye’nin DAİŞ’i yeniden diriltmeyi ve halkları katliamlardan geçirmeyi hedeflediğini belirterek, bölgeyi koruyan askeri güçlerin yanında direneceklerini duyurdu.

Minbic’deki aşiretlerin kanaat önderleri, bölgedeki gelişmelere ilişkin Bab Askeri Meclisi ve Minbic Askeri Meclisi yetkilileri ile kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. Kentte Türk devletinin işgal saldırılarına karşı kurulan çadırda gerçekleştirilen toplantıya onlarca kanaat önderi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan toplantıda, Özerk Yönetim adına Sosyal Hizmetler Eşbaşkanı Farûq El-Maşî, Minbic Sivil Yönetimi adına Yasama Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Ibo ve Minbic Askeri Meclisi adına komutan Îbrahîm El-Binawî gelişmeler hakkında konuştu. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sergilenen direnişe dikkat çeken konuşmacılar, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı DAİŞ saldırılarında da olduğu gibi ancak birlik ile zafere ulaşılabileceğini vurguladı.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Toplantının ardından kentteki aşiretler ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Aşiretler adına hazırlanan ortak açıklamayı Îbrahîm El-Şilaş okudu. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının işgal saldırılarına karşı birlik içerisinde direndiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Minbic’deki aşiretler olarak, bölgeyi koruyan Minbic Askeri Meclisi ve İç Güvenlik Güçlerinin yanında yer aldığımızı ve her türlü desteği sunacağımızı duyuruyoruz” denildi.

Türk devletinin işgal saldırıları ile terör gruplarını yeniden diriltmek ve Suriye krizinin çözüm yollarını tıkamak istediğinin vurgulandığı açıklamada, Türkiye’nin DAİŞ’e karşı elde edilen zaferi hazmedemediği ve bu yüzden bölgeyi işgal etmek istediği belirtildi.

Açıklamada, sivil katliamlarını hedefleyen işgal saldırılarının durdurulması için BM’ye çağrı yapıldı.