Cindirês ve Şêrawa’da işgalcilere karşı bir dizi eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk işgal güçleri ve güdümündeki çetelere yönelik Cindirês ve Şêrawa ilçelerinde düzenledikleri eylemlerde en az 7 işgalcinin yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri, 6-7 Şubat tarihlerinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türk işgal güçleri ve güdümündeki çete gruplarına yönelik “etkili eylemler” düzenlediklerini bildiren Efrîn Kurtuluş Güçleri, eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı:

“6 Şubat günü, Efrin’e bağlı Cindirêsê ilçesinde Ceyş El-Şerqiyê çete grubunun elebaşlarından Ebû El Hekem olarak tanınan Xanêm Xelef’in içerisinde bulunduğu araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen eylemde çetebaşı yaralanırken araç imha edilmiştir.

6 Şubat günü, savaşçılarımız Şêrawa ilçesine bağlı Basûtê köyü yolu üzerinde Firqet El Hemzat çete grubuna bağlı terörist unsurları taşıyan aracı hedef almıştır. Eylem sonucunda araçta bulunan Elî Salih El Debes, Ehmed Hebûş ve Eyham El Mihemed adlı 3 terörist unsur yaralanmıştır.

7 Şubat günü, Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê köyünde Firqet El-Hemzat çete grubuna bağlı bir terörist unsura yönelik suikast eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda terörsit unsur ağır yaralanmıştır.

7 Şubat günü, savaşçılarımız Şêrawa ilçesine bağlı Kefer Nebo köyünde Firqet El Hemzat’a bağlı bir grup teröristin toplandığı esnada bir eylem gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemde 2 terörist yaralanmıştır.”