Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi: İşgale karşı direneceğiz!

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, Türk devletinin işgal saldırılarına ve tehditlerine karşı birlik çağrısında bulunarak, “direneceğiz” dedi.

Cizre Bölgesi Özerk Yönetim Yürütme Meclisi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Qamişlo’nun Amûdê ilçesindeki binası önünde bir protesto eylemi düzenledi.

Eylemde yasama ve yürütme meclis büroları ve komitelerin üyeleri hazır bulundu.

Eylem sırasında Kürtçe, Arapça, Süryanice ve İngilizce, “Özerk Yönetim bölgelerinde Türk işgaline hayır”, “Terör siyasetine hayır” ve “Sivilleri katleden ve halkımıza dönük Türk saldırılarına hayır” yazılı pankartları taşındı.

Kürtçe, Arapça ve Süryanice okunan basın açıklaması şöyle:

“Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini yeni saldırılarla tehdit etmesi, bölgenin güvenlik ve istikrarını yok etmek için aralıksız bombalıyor. Bu şekilde çıkarlarını gerçekleştirmek için Suriye ve Irak’ta yeni bölgeleri işgal ederek Yeni Osmanlı’yı tekrar kurmak istiyor.

 Ayrıca, demografik yapıyı değiştirerek ve gerçek sahiplerini zorla göçerterek bölge halkına karşı suçlar işliyor. Terör örgütlerinin saldırıları, demografik yapının değiştirilmesi ve katliamları gerçekleştirmek yoluyla Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de katletme, insan kaçırma, tutuklama ve göçertme halende devam ediyor. Türk devleti, çıkarlarını gerçekleştirmek için uluslararası çatışmalardan, Rusya-Ukrayna savaşından faydalanmak, Erdoğan politikalarının yol açtığı iç ve dış sorunları dışarıya taşımak istiyor.

Til Rifet ve Minbic’e dönük tehditleri kapsamlı planlarının bir parçası olarak Halep’ten Musul ve Kerkük’e kadar bölgedeki kriz derinleştirmek ve Suriye topraklarını işgal etmek istiyor.

Bütün bunlar bölge ve dünya için büyük bir tehdit olan DAİŞ’in geri dönmesi ve yeniden örgütlenmesi için yapılıyor. Bu da QSD’nin Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle DAİŞ’in halifeliğini yok etmesinden sonra yapılıyor. Bu, Kuzey ve Doğu Suriye’nin kadın ve erkek çocuklarının büyük fedakarlıklarla tüm dünyayı DAİŞ’den korumak ve tehdidini ortadan kaldırmak için yapıldı ve bu dünyaya örnek oldu. Bunun yanında bu suçlar ve tehditler, Suriye krizine ve DAİŞ’e karşı mücadeleye çözüm bulma girişimlerini de baltalıyor.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi olarak, Türk işgal terörü ve suçlarına karış uluslararası güçlerin sessizliğini kınıyoruz. Tüm halkımıza düşman politikalarına ve işgale karşı birliklerini güçlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bütün saldırılara karşı meşru savunmayı kapsamında direnişi esas alacağız. Düşmanın politikaları ve terördeki ısrarı, halkımızın özgür ve demokratik iradesini ve onurlu yaşamını yok etmeyi amaçlamaktadır. Yerleştirme projesini, demografik yapının değiştirilmesini ve Türk devletinin işgal ettiği bölgelerimizdeki politikalarını kabul etmiyoruz.

Suriyeli tüm aktivistlere, güçlere ve Şam hükümetine, Suriye topraklarını karıştıran Türkiye’nin işgal ve tehditlerine karşı görev ve sorumluluklarıyla karşı çıkmaları çağrısında bulunuyoruz.

Uluslararası topluma, DAİŞ savaşını yürüten Uluslararası Koalisyon güçlerine, Rusya’ya ve bütün uluslararası örgütlere, Türk devletinin bölgelerimize ve halkımıza yönelik terör saldırılarına karşı ve yeni işgal ve katliamların yaşanmaması için sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz.

İşgal saldırılarına ve teröre karşı her şekilde direneceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.”