Cizre Bölgesi’nden Abdullah Öcalan’ın kaldığı evin bombalanmasına tepki

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 1979’da Kobanê’nin Elpelûr köyünde kaldığı evin Türk devleti tarafından bombalanmasıyla, bölgedeki tüm halkların değerlerinin hedef alındığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Aileleri Meclisi, “Türk devleti bu saldırısıyla, Kuzey ve Doğu Suriye halkı şahsında Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesini yok etme mesajını vermiştir. Önderliğin Kobanê’nin Elpelûr köyünde kaldığı evin bombalanması Kürt halkının iradesinin hedef alındığı anlamına gelmektedir” dedi.

Meclis, “Çünkü bu ev Kürt halkı için manevi bir önem taşımaktadır. Bu saldırı ile sadece Kürt halkı değil bölgede yaşayan bütün halklar ve değerleri de hedef almıştır” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi olarak, Önder Öcalan’ın felsefesine ve mücadelesine olan bağlılığımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Bu bağlamda Türk devletinin ileri teknoloji silahları ve insansız hava araçları bizi korkutamaz. Çünkü bizler düşmandan korkmamayı Önderliğin okulunda öğrendik.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi olarak, bütün dünyaya ve barışçıl halklara Önderliğin fikir ve felsefesinden ayrılmayacağımız sözünü tekrarlıyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek mücadelemizi büyüteceğiz.”