Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Cizre Fırtınası Hamlesi şehidi El Hemid son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Salih El-Hemid, Til Koçer’de kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Salih El-Hemid, Til Koçer Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı. Dêrik, Girkê Legê ve Til Koçer’den yüzlerce kişinin yanı sıra YPG/YPJ savaşçıları ve Asayiş Güçleri üyeleri, El Hemid’in cenazesini Dêrik Şehit Hogir Hastanesi’nden teslim aldıktan sonra onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Til Koçer Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte gerçekleştirilen cenaze töreni bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Törende bir konuşma yapan Asayiş Güçleri üyesi Mihemed El-Casim, “Şehit Salih, yoldaşlarının yolunda yürüdü ve şehitlere ile halkına verdiği sözünü yerine getirdi. Bu ülke için ağır bedeller verenlere devrimci selamlar olsun, özgür ve onurlu bir yaşamın bedelleri ağırdır” dedi.

Tarihi Eser ve Çevre Koruma Konseyi Eşbaşkanı Hisên El-Eli ise, “Şehitler manevi öncü değerlerimizdir ve aynı zamanda zafer ve demokrasi öncülerimizdir. Çünkü bedenleriyle halkların üzerindeki zulmü kaldırıyor ve özgürlüğü gerçekleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit ailesi şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

Kitle, törenin sonunda zılgıt ve sloganlar eşliğinde şehidini sonsuzluğa uğurladı.