Cizreli avukatlar: Öcalan’ın avukatlarıyız

Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği, Avrupa kurumlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı harekete geçmeye çağırdı, bazı avukatlarını Öcalan'ın savunma avukatı olarak atadı.

Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği, bazı avukatlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı savunma avukatı olarak atadığını açıkladı.

İşgalci Türk devletinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı ağır tecrit devam ediyor.

Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği, 15 Şubat 1999’da Öcalan’a yapılan uluslararası komplonun 22. yıl dönümü vesilesiyle kamuoyuna bir açıklama yaptı.

AVRUPA KURUMLARINA ÇAĞRI

Avukatlar Birliği, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Meclisi, Uluslararası Af Örgütü, CPT ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne çağrıda bulunarak, sessizliklerini bozmasını ve Türk devletini, uluslararası insan haklarına bağlı kanun ve anlaşmalarına uymaya zorlamasını istedi.

Açıklama, Qamîşlo’daki Toplumsal Adalet Meclisi binası önünde, Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği Eşbaşkanı Xedîce Îbrahîm tarafından okundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Önder Öcalan, fiziksel hayatını koruyacak her şeyden mahrumdur. Fiziki ve psikolojik işkence, tecrit, ağır hak ihlalleriyle karşılaşıyor. İşgalci Türk devleti, bu nedenle insan hakları, uluslararası hukuku özellikle siyasi tutuklulara yönelik uygulamalarıyla siyasi hakları, anlaşmaları ve kanunları ihlal ediyor.

Başta Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, CPT ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olmak üzere bütün uluslararası basına, uluslararası kuruluşlara, insan hakları örgütlerine, hukukçulara sesleniyoruz. Sessizliğinizi bozun ve Türk devletini, uluslararası insan haklarına bağlı kanun ve anlaşmalara uymaya zorlayın.

Biz avukatlar kendimizi Önder Öcalan’ın savunmasından sorumlu tutuyoruz.  Önder Öcalan’ın serbest bırakılması talebimizin karşılanması için sorumluluk almaya ve gereklilikleri yerine getirmeye öncülük etmeye hazırız."