DAİŞ çeteleri Baxoz'da sıkıştırıldı

QSD güçlerinin DAİŞ çetelerine yönelik Baxoz'daki operasyonları sürüyor. Çeteler 700 metre uzunluğunda ve 300 ila 400 metre genişliğinde bir bölgeye sıkıştırıldı.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Dêrazor'un Hecîn ilçesine bağlı Baxoz nahiyesinde kalan DAİŞ çetelerine yönelik operasyonu devam ediyor.

Son iki gecedir bölgeye yönelik operasyonlarını sürdüren QSD savaşçıları, kasabadaki tüm evleri çetelerden aldı, çeteler ise tüneller kazıp kamp olarak kullandıkları dar bir alanda sıkışmış durumda. Bölgede son iki gündür bir yandan çatışmalar yaşanırken, diğer yandan da tahliye çalışmaları sürüyor. Dün akşam saatlerinde de 60 kişilik DAİŞ çetesi QSD savaşçılarına teslim oldu.

QSD, bölgede kalan DAİŞ'liler ve ailelerinin tahliyesi için 9 Şubat'ta tarihinde operasyonlarına ara vermiş ve 1 Mart'a kadar süren tahliye çalışmalarında 12 bini aşkın kişi tahliye edilmişti. Ancak teslim olmayı kabul etmeyen ve çoğunluğu yabancılardan oluşan DAİŞ üyelerinin aileleriyle birlikte savaşma kararı alması üzerine QSD güçleri, 1 Mart günü saat 18.00'da üç koldan bölgeye yönelik operasyona başlamıştı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonda bir yandan da teslim olmayı kabul eden çeteler için bir operasyon kolunu durdurarak koridor açtı.

QSD savaşçılarının açtığı koridordan 4 Mart akşam saatlerinden 10 Mart günü akşam saat 18.00'a kadar 9 bine yakın kişi tahliye edildi.

Kasabada kalan diğer DAİŞ üyelerinin QSD savaşçılarının bulunduğu mevzilere ısı güdümlü füzeler ve doçkalarla saldırması üzerine, savaşçılar 10 Mart günü saat 18.00'dan itibaren yeniden operasyonlara başladı.

QSD savaşçılarının son iki gündür bölgeye yönelik yürüttüğü operasyon sonucunda çetelerin elinde bulunan 15 nokta ele geçirildi ve çeteler sadece tüneller kazıp kamp olarak kullandıkları bölgede sıkıştırılmış durumda.

Fırat Nehri'nin Suriye topraklarını terk ettiği sınır hattındaki kasabada çetelerin elinde yaklaşık 700 metre uzunluğunda ve 300 ila 400 metre genişliğinde bir bölge bulunuyor.

QSD Komutanlığı, bugün sabah saatlerinde de yine bölgedeki DAİŞ çetelerine teslim olma çağrısında bulundu.