DAİŞ’e karşı yürütülen hamle sona erdi: 31 çete yakalandı

QSD tarafından başlatılan hamlenin ikinci aşamasının, düzenlenen basın toplantısıyla tamamlandığı duyuruldu. Hamle boyunca 31 DAİŞ’linin yakalandığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından 17 Temmuz’da DAİŞ çetelerine karşı başlatılan ve 4 gün süren hamlenin ikinci aşaması, Ömer Petrol Sahası’nda düzenlenen basın toplantısıyla tamamlandı. Hamlenin bilançosuna ilişkin yapılan açıklama, Derazor Askeri Meclisi Sözcüsü Lîlwa Abdullah tarafından okundu.

Açıklama şöyle:

“Bölgenin aşiret şeyhleri ve kanaat önderlerinin çağrısı üzerine hamlenin ikinci aşamasını, QSD, YPJ, Dêrazor Askeri Meclisi, Komando Birlikleri, YAT, İç Güvenlik Güçleri, Öz Savunma Güçleri, Sınır Birlikleri ve Askeri Polis güçlerimiz ile Uluslararası Koalisyon güçlerinin hava ve kara desteğiyle 17 Temmuz’da başlatmıştık. Çetelerin üslerine ve bölgede karışıklık çıkarmak isteyen kişi ve gruplara yönelik başlatılan hamle, Dêrazor’un kuzeyinde Fırat Nehri üzerinde bulunan Bisera, Şihel, Riz, Ziban, Hiveyic bölgelerinde gerçekleştirilmiştir.

Hamle planlandığı şekilde başarıyla gerçekleşmiştir.

Çetelerin üslerine ve şüpheli kişi ve gruplara yönelik 4 gün süren baskın ve arama-tarama operasyonlarının bilançosu şu şekildedir:

-Biri DAİŞ’in üst düzey sorumlusu olmak üzere 31 şüpheli kişiyi yakalamıştır.

-Yüklü miktarda kaleşnikov, BKC ve M-16 tipi tüfek, RPG-7 roketi, 20 adet mayın, çok sayıda patlayıcı madde ve telefona el konuşmuştur, Fırat Nehri üzerinden silah ve personel ikmali yapılan noktaları kullanım dışı bırakılmıştır.

-Bununla birlikte güçlerimiz, 2 bin adet havan güllesinin bulunduğu bir depoyu ele geçirmiştir.

Hamle süresince güçlerimize destek olan ve hamlenin planlandığı şekilde gerçekleşmesini sağlayan bölge halkına teşekkür ederiz. Onların savunma gücü olarak teröristlere ve bölgenin barış ve huzur ortamını bozmaya çalışanlara karşı görevimizi yerine getireceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”